Wifi on the road: Gecko

Ik ben een van die mensen die regelmatig op café zijn portable bovenhaalt. Niet dat ik allergisch ben voor conversatie, of geen 5 minuten mijn email kan missen (meestal krijg ik pas na een uur of 8 ontwenningsverschijnselen), maar het leven zit zo in mekaar dat ik soms thuis mag werken, en daar ik thuis geen terras, tap noch lieftallige vrouwelijke bediening heb, kies ik er daarom soms voor op een aangenamere plaats te gaan zitten terwijl ik mijn ding doe.

Ik ben dus ook de trotse bezitter van een laptop met WiFi (draadloos netwerk). Als je weet waar de goeie plaatsjes zijn, kan je dan zonder enige kabel (mits een goede batterij) op Internet. Goeie plaatsjes? Ja, want dat gaat enkel als er iemand in de buurt een WiFi router opgezet heeft met publieke toegang. Sinds een paar maand is dat iets waar ik sterk op let vooraleer ik mijn koffie of blonde Leffe bestel.

Een van mijn favoriete ‘ateliers’ is Café Gecko op het St.-Goriksplein. Ik ben normaal meer een St.-Katelijne-man, maar daar ben je qua draadloos netwerk in de Sahara, dus ik heb mijn terrein moeten verleggen. In de Gecko zit je gezellig te surfen terwijl je geniet van een chili con carne of een sandwichke, en als uw batterij het bijna voor bekeken houdt, dan mag je van de lieve mevrouw gewoon het stopcontact gebruiken. Super!

Share
 • ik ben nog maar één keer in de Gecko geweest…ik verkies de Royal Belge of de Zebra en eten doe ik in die cafés meestal niet, wel lekker een Creool drinken en people watchen 🙂

 • heu ja…natuurlijk 🙂

 • de gecko is een fijn cafe, ik zit er regelmatig. er is zon tot in de late namiddag, de bediening is best vriendelijk, de coctails zijn goed en ‘t zou in tegenstelling tot de andere cafe’s aan het sint goriksplein niet in handen zijn van steeds dezelfde persoon.

 • Richard

  heb je dit al gezien, een gis kaart opgemaakt door wardrivers

  detail brussel: http://tinyurl.com/a29zv

  Vroeger kon je tot op straatniveau zien welke accesspoints al of niet beveiligd waren (groen of rood), sinds kort hebben ze die om “veiligheidsredenen” allemaal in het blauw gezet.

  Je moet eens verder uitzoomen, je krijgt belgie en nederland te zien, interessant beeld maar wetenschappelijke conclusies kan je er niet uit trekken natuurlijk.

 • Pingback: Brussel.blogt.be » Wifi Hotspots in Brussel()

 • Eddy Deruwe

  In principe is er een continue niet beveiligde WIFI-toegang van het infocentrum de Stadswinkel/ABEA, die in de Sint-Gorikshallen zijn gevestigd. Meestal is het signaal tot in de Gecko te ontvangen, maar niet altijd. In de Hallen zelf zou het signaal maximaal moeten zijn. Het kan zijn dat de router wel eens vastloopt, maar dat is van tijdelijke aard.

 • Gedoele

  In tapasbar Comocomo op de Dansaert kan je draadloos surfen onder het motto “surf while you eat”. Je moet er dus wel eten (tapas die op een lopende band door het restaurant gaan, je neemt wat je wil, hoeveel heb je dus zelf in de hand), maar het is op de Dansaert, dus ook niet supergoedkoop.

 • Pingback: Brussel.blogt.be » Why no Wifi in Brussels()