Tram 3000

De nieuwe trams van het type T3000 komen eraan, getuigen deze foto’s. De MIVB, de Brusselse vervoersmaatschappij, heeft die in 2002 besteld en de trams zijn erg herkenbaar door hun ‘Art Nouveau’ binnenafwerking. Er zouden 27 trams van het type T3000 geleverd worden, met een lengte van telkens 32 meter en een capaciteit van 184 personen. Er zou ook een type T4000 in aantocht zijn, maar die zijn bij mijn weten nog niet gespot. Meer info is te vinden op deze pagina van de MIVB site.

Share
 • Dat is pas spelen met vuur! Je hebt zonet een link gemaakt naar een site van de MIVB. Dat is bijna even erg als blasfemie of de kroon ontbloten. Want:

  Elke gebruiker of bezoeker verbindt zich ertoe geen link te leggen vanaf enige andere website naar de website van de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB), met inbegrip van één van de secundaire pagina’s, zonder de uitdrukkelijke toestemming van de MIVB.
  (op de site http://www.stib.irisnet.be – zo zit je niet alleen in de gevangenis!)

  Hetgeen uiteraard voornamelijk bewijst dat de MIVB niet goed begrepen heeft hoe Internet werkt.

 • 🙂 och ja, die popup met waarschuwing staat er al jaren. begrijpen wie kan…

 • Leuk, ik ontdek zonet deze site!

  Het type 4000 is nog niet in constructie maar daarvan zijn er 17 besteld denk ik. Deze zijn eigenlijk dezelfde, maar met de particulariteit dat ze 43 meter lang zijn en dan ook meteen de langste tram in België.

 • Luc

  Ik heb die pop-up van de MIVB-site ook altijd ‘bijzonder’ gevonden. Maar vandaag heb ik een aanvraag ingevuld om een link te mogen leggen. Zien hoe snel ze hierop zullen reageren…

 • Vanaf de eerste week van Oktober 2006 vertrekt in Brugge de eerste T4000 richting Haren. Bij dit schrijven zijn ze nog bezig met de testritten, het transport zal de moeite zijn daar er op verscheidene plaatsen serieuze hindernissen te nemen zijn. de tram zal in de eindhalte van tramlijn 55 gelost worden na de doortocht van de laatste tram en dit in tegenstelling met de T300 die in de depot van de MIVB gelost word.

 • maandag 16 oktober 2006 is de eerste TRAM T4000 afgeleverd bij de MIVB in Haren met voertuignummer 4001, deze tram heeft een lengte van 43 meter en kan 268 reizigers meenemen. De tram zal pendellen tussen het noordstation en het zuidstation en terug. De trams die nu nog door de Noord-Zuidverbinding rijden zullen hun eindhalte hebben in het Noord- of Zuidstation waar men dan dient over te stappen op een T4000.
  Dit lijkt een raar verhaal, maar het dit senario zit in het nieuwe vervoersplan dat in voege gaat bij de MIVB.
  Grtz. herm@n
  beelden op http://www.pixagogo.be/mega-transport

 • Dit nog: er komen 19 exemplaren van de T4000

 • Wat gebeurt er eigenlijk als je linkt naar die pop-up? Is dat ook een halsmisdrijf?