De Schandpaal

Zeer weledelgestrenge Hoofd-Administrateur van Brusselblogtbe,

Ik neem het toetsenbord onder de hand om bij U hetgeen volgt te bepleiten en mede hierdoor één en ander aan de kaak te stellen dat eigenlijk niet door de beugel kan en aan hetwelk bepaalde bewoners van deze schone stad zich zo nu en dan wel eens mateloos durven te ergeren. Het zou niet mogen zijn maar het is…

Het kwam mij ter ore dat één van onze mede-contribuanten bij het naderen van de autoluwe zondag de aandrang bij zich voelt aanzwellen net die dag uit te kiezen om met een opgefokte Hummer onnozele kindertjes van de trottoirs af te maaien, ouderen van dagen tegen de gevel te pletten en Brusselbloggers die pro-autoloze zondag zijn als groot wild op te jagen… Wij betreuren dat. Het zou niet mogen zijn maar het is …

Maar anderzijds -en bij de gedachte alleen al slaat mijn hart van blijdschap een slag over- lijken de meeste co-scriptanten van dit ge-informatiseerde logboek toch wel gewonnen voor dit meer dan uitstekende initiatief. Ik verheug me hierover ten zeerste.

A fortiori meen ik dat wij onze foute contribuant met enen beschuldigende vinger moeten nawijzen en als uit enen mond hem verwijtend moeten durven toekrijten : “FOEI !”. En bij uitbreiding van deze/onze afkeurende procedure poneer ik bij deze het voorstel, onverlaten die het aandurven toch hun gemotoriseerde vierwieler van stal te halen op 18 september en dit zonder dat zij daarvoor van de gemeentelijke overheden toestemming hebben gekregen publiekelijk aan de e-schandpaal te nagelen. Hoe dan, vraagt u zich af en dit ondanks uw verbijsterende intelligentie .

Welnu, éénieder die dergelijke schaamteloze straatschuimer op heterdaad betrapt, notere nummerplaat en merk van de wagen en post deze vergezeld van enkele grove scheldwoorden op ons aller blog. Anderen kunnen het effect nog versterken door comment-gewijs enig boe-geroep hieraan toe te voegen. Wij weten daarenboven uit zeer vertrouwelijke bron dat de politionele en gerechterlijke overheden over onze schouders deze blog mee lezen (daar zij blijkbaar de mening zijn toegedaan dat enkel contribuanten maffieuze connecties hebben en wie kan hen dat kwalijk nemen …). Niets sluit derhalve uit dat deze nietsontziende autorijders vervolgd, berecht en gestraft zullen worden. Dat gerechtigheid geschiedde!!!Brusselblogtbe en Vrouwe Justitia trekken samen ten strijd!!! Hoezee! Hoezee!…

Ahum, excuus, even overweldigd door de gloed van mijn betoog…

Hooggewaardeerde hoofd-administrator van Brusselblogtbe, ik hoop dat u mijn propositie toegenegen zult zijn en zelf ook met verrekijker in de aanslag zondag de straat op zult trekken. De jacht op illegaal autoverkeer weze hierbij ge-opend. Halali!

Uw dienaar,

Wouter Vangelwe

Share

AboutWouter Vangelwe

Immigrant uit het het westen des lands. Bon Belge sinds zijn huwelijk met Waalse madam en het voortbrengen van tweetalige bengels.

 • Mijnheer Vangelwe,

  via een blog-literaire vrijheid meent u zich toch wel toch wel heel veel verdraaiing van woorden te mogen permitteren.
  Laat ons even dingen op een rijtje zetten. Ik rijd niet met een hummer, deze zijn namelijk veel te duur in leasing en verdomd lastig om te parkeren! Om te verduidelijken, het is een oerdegelijke zwarte Volvo, en het is een juweeltje. Daarom zal ik ook vermijden om kinderen van het trottoir te rijden, bejaarden tegen een gevel te pletten en vooral vermijden om bloggers op te jagen. De krassen die dit met zich meebrengt worden door de leasing maatschappij namelijk niet terugbetaald.

  Zomaar beweren dat ik tegen de autoluwe zondag ben, vind ik een grove belediging ten opzichte van mijn schrijven (had U het gelezen vooraleer te schrijven). Ik vind een autoluwe zondag een prachtig idee, ik vind de manier waarop Brussel het organiseert (160 km2 was het?) niet zo zinvol. Een overgrote meerderheid van de mensen komt specifiek binnen de vijfhoek wandelen en fietsen, een niet onaanzienlijk deel waagt zich daar een beetje buiten (en dan vooral de grote boulevards). Het aantal mensen die van deze faciliteiten gebruikt maakt in uithoeken van Bosvoorde, Ukkel, Sint-Guido, Ganshoren, Evere is zo goed als verwaarloosbaar.
  Daarenboven komt een groot deel van de ‘bezoekers’ niet uit Brussel en rijden ze die dagen lustig met de auto (!) (fiets op een rekje achter de koffer) richting Brussel om hier te komen rondrijden met die fiets. Dit is een van de redenen waarom ik denk dat dit evenement zijn doel deel voorbijschiet.

  De ludieke oproep kan ik helaas niet bijtreden, aan de politie wat aan de politie toekomt (en ze zouden voor mijn part best hun werk wat grondiger mogen doen om een verkeersveilig Brussel voor de zwakke weggebruiker te bevorderen).
  Ik wil dan alnog toevoegen dat ik mag hopen dat voetgangers, skaters en fietsers zich, net zoals ik nu reeds beloof, de verkeersregels niet aan hun laars zullen lappen volgende zondag.

  Mike

 • Demaret

  nummerplaten noteren en deze slinks doorsluizen naar de politiediensten is niet echt “Brussels”… Samen ten strijde met Vrouwe Justitia hoezee hoezee,… is nog minder Brussels… Maar vraag mij nu vooral niet naar een definitie van “Brussels”

 • In een definitie van Brussels, mag het woord “zwanzen” geenszins ontbreken.