Au Stekerlapatte

De Morgen schrijft deze morgen het volgende:

Het Brusselse restaurant Au Stekerlapatte van wijlen Daniël Van Avermaet heeft zijn deuren moeten sluiten. Zijn echtgenote is op zoek naar een overnemer voor de beroemde zaak in de Marollenwijk.

Ook www.brusselnieus.be en Brussel Deze Week berichten erover.

Hier heb ik toch menig niertjes, ballekes,.. en andere lokale specialiteiten gegeten. Ik ga heel zelden vele keren naar hetzelfde restaurant, daarom hou ik teveel van diversiteit, maar Au Stekerlapatte stond op mijn lijstje “om nog eens terug te gaan”
Het mag niet zijn.

Share
 • En de “onglet à l’échalotte”. Om nooit te vergeten …

 • Je kan je afvragen of de ligging wel ideaal was. Omdat het zo verdoken lag in de hogere straten van de Marollen was het meer een resto voor de in-crowd dan iets waar je gemakkelijk toevallig binnenviel. Die keuken, maar dan in de Vlaamsesteenweg, mon dieu, mon dieu …

 • A real loss. Great atmosphere, great Belgian cooking.
  I got to know the owner Daniel quite well and last saw him filming for TV Brussel in Le Cirio, with Maria Tarantino, only ten days before he died, around two years ago.

 • Marc

  Een zéér spijtige zaak, ik had al een paar keer gebeld.. maar viel telkens op een antwoordapparaat. (eerst gesloten om technische redenen, daarna gesloten voor onbepaalde duur…) en nu .. gedaan….. Wie de zaak ook overneemt, ik geloof nooit dat je een traditie van jaren zomaar zonder brokken kunt verderzetten. Het was écht volks, leuk, gezellig, zelfs als je alleen ging eten… Ik vraag me af of ze geen overstromingen of zo gehad hebben tijdens hun verlof…

 • Pingback: Brussel.blogt.be » Au Stekerlapatte is terug!()

 • Marc

  Sinds de opening reeds twee keer terug geweest. Het eten is zéker nog steeds uitstekend én even betaalbaar. Spijtig van die nieuwe ingang.. die vorige had véél meer charme. En over charme gesproken, ik vrees dat Jeannine die mee heeft genomen.