Flagey op de bus

De Flagey werf
Al bijna drie jaar woon ik in de buurt van de Flagey-werf. En heb ik mij stilaan aangepast aan de totale verkeers-anarchie de er heerst op het plein. Alle verkeerslichten zijn er buiten dienst, niemand weet of er nu voorrang van rechts geldt, of dat het plein aanzien wordt als een soort rond punt.

En dan opeens, één week geleden : dikke witte strepen op het wegdek. Een busbaan! Op een plein waar een zevental straten uitkomen, geen werkende verkeerslichten staan, trams rijden, fietsers hun leven op het spel zetten, voetgangers marathonafstanden rond de werf moeten afleggen, iedere auto zijn voorrang opeist….daar opeens legt men een busbaan aan!!! Ik kan het u verzekeren : ik heb nog geen enkele weggebruiker gezien die zich er iets van aantrekt! De chaos op Flagey gaat gewoon lekker verder, met of zonder nieuwe busbaan!

Share
  • zweetsmoel

    gelijk heb je. flagey is een ramp. elke keer dat ik er passeer verbaas ik me over de toestand. dat die verkeerslichten nog steeds niet werken is toch wel straf :\ het is dan ook een opeenstapeling van bouwtechnische problemen geweest met veel vertragingen tot gevolg. een stormbekken bouwen is blijkbaar toch niet zo simpel. op de irisnet site zeggen ze dat de werken minstens doorlopen tot begin 2007. veel moed alvast 😉