Nationale staking in Brussel

De nationale staking is goed voelbaar – niet alleen is de hoofdstad nauwelijks nog te bereiken via het spoor, ook reizen binnen Brussel is moeilijk. Volgens de site van de MIVB rijdt er momenteel (7.25 uur) geen enkele tram, 16 op 111 bussen en 4 metro’s op 15 op Lijn 1 (een stel om het half uur). Hier kan je de verdere situatie volgen.

Als gevolg van dit alles vertrek ik zo dadelijk te voet naar het werk, naar schatting zo’n 15 tot 20 minuten stappen. Wie zijn reisverhaal van de dag kwijt wil : post het in de reacties!

Share
 • Frank

  Zoals verwacht een twintigtal minuten gestapt door de smog (kuch, kuch), en onderweg enkele stakingspickets gezien (veelal rode, soms ook rood-groene). Ook hier staat een picket, maar we mogen wel binnen; veel collega’s hebben een dag vakantie genomen of zijn nog onderweg. Kuch kuch.

 • Deze morgen mijn dochter naar school gedaan (vanuit de Marollen naar Merchtem): een makkie. Weinig volk op de baan, wat traag verkeer door de mist maar verder aangenaam rijden.

  Dan teruggekeerd naar Brussel-centrum: lange files, aanschuiven, wachten, wachten, wachten. Erger dan anders, maar niet onoverkomelijk (kijk, ik zit nu al een ontbijtje te pakken aan St Goriks!)

  En nog geen enkele rooie of groene gezien!

 • ben ook maar te voet naar m’n werk gegaan. 20 minuten stappen in die mist/smog. metrolijn 2 volledig plat. ging het geen goed weer worden dit weekend? 🙂

 • Nu helemaal geen metro meer volgens de site van de MIVB/STIB. Dus te voet naar de Wetstraat voor het brussels blogt dinner 🙂 Tot vanavond !

 • best dat ik beslist heb om thuis te werken, ondanks alles was ik liever in brussel gaan werken vndaag maar blijbkaar was de E40 afgezet om naar brussel te gaan en heben de flikken niet de stakers opgeruimd maar de auto’s terug gestuurd…
  vrienden van me stonden in koekelberg 1u15 in STIL
  je zou voor minder “ter dood aan de rooie plebeijers” roepen en hen omverrijden!

 • ik ben des morgens naar Luxemburg vertrokken, en aangezien Delta was afgesloten kon ik aan de andere kant reeds voor 7am een waanzinnige file staan (tot ver voorbij de Overijse exit nr3!).
  Ere wie ere toekomt: dedestib.skynetblogs.be heeft gereden !

 • Hier staan veel foto’s van de nationale staking van 28/10/2005