Expo velo sport

Naar aanleiding van vorige posts waarin mijn Hummer werd bekritiseerd, en ook een beetje naar aanleiding van mijn nakende verhuis naar een appartement met standplaats voor een sportieve fiets in de garage (naast de Hummer 😉 ), ga ik mijn leven beteren. Ik ga na mijn verhuis sportief gaan fietsen in het Zonienwoud…
Ik ben de laatste weken weinig in Brussel geweest wegens professionele verplichtingen, maar ben op het laatste moment te weten gekomen dat dit weekend Expo velo sport plaats vindt. In de hoop dat dit bericht de geinteresseerden nog op tijd bereikt, riskeer ik mij toch nog aan deze laattijdige scoop post…
Je kan er nog tot en met maandag terecht voor de laatste nieuwtjes in verband met klassieke koersfietsen, mountainbikes en andere motorloze tweewielers.

Share
 • Ben net geweest en heb heel wat mooie professionele veloos gezien, maar ik vrees dat de budgetten voor die tweewielers wat hoog gegrepen is (als je een MTB wil met wat minimale voorzieningen lig je al gauw aan een 1500 euro, en deze bedragen lopen makkelijk op tot 5000 euro!). Ik zal mijn financiele eens herevalueren na de verhuis 😉
  Morgen is de expo nog open…

 • Fred Smith

  Goed om te fietsen in het Zoniënwoud. Waarom ook niet in Brussel ?
  Met een fiets met goede versnellingen kom je toch ook in
  Brussel vooruit?

 • Waarom ook niet in Brussel: de straten zijn niet voorzien op fietsers. Als er al eens een fietspad wordt aangelegd is dat in het midden van de weg, waar alle auto’s, bussen en taxi’s over rijden. Sportfietsen in Brussel is maar al te gek!

 • Een keer heb ik het gewaagd om met de fiets naar het werk te gaan, traject Falagey – Jubelpark. Nooit méér! Het had meer weg van harakiri dan van een ontspannende, gezonde manier om naar het werk te gaan!

 • en toch pleit ik ervoor om zelfs in zeer drukke wijken met de fiets rond te crossen: probeer de “BERG” tussen de Cinquantenaire en downtown maar eens. Dankzij Chabert & Co beschikken we daar nu over een eigen fietspad, en de grijns waarmee je de files voorbijraast zal menig automobilist serieus doen verschieten…

  Ik raad éénieder wel aan mét helm en fluo gerief, en een bike die goed in orde is rond te rijden; een MTB in Brussel lijkt me geen slecht idee, want er zijn nogal wat “cols” en ongeëffende paden te overwinnen…