Brussels openbaar vervoer in nieuw kleurtje

Het oude vertrouwde geel die we allemaal kennen van onze bussen, trams en metrostellen (zolang ze niet rondrijden als een groot reclamebord) zal binnenkort verdwijnen. Het bericht is verspreid via Belga en kan bijvoorbeeld worden teruggevonden op De Morgen.
Nog volgens deze berichten mogen we ons verwachten aan basiskleur metaalgrijs waarbij bus en metro voorzien worden van koperrode lijn, de tram krijgt bronskleurige. Dit alles past binnen een vernieuwingskuur die onder ander ook nog nieuwe uniformen zal opleveren.
MIVB grijze tram

De site van de MIVB (waarnaar we niet mogen linken, maar die U kan terugvinden op http://www.mibv.irisnet.be), geeft momenteel geen teken van leven! Hou ons op de hoogte indien U toch aan een foto of tekening kunt bemachtigen… of gewoon weet waar we een afbeelding kunnen terugvinden.

UPDATE: brusselnieuws.be heeft dit bericht ook opgenomen. Men is er daar in geslaagd te praten met Pascal Smet (ik ben zijn telefoonnummer toch wel kwijt zeker!). Hij beweert dat het vooral over het sexy imago van het openbaar vervoer gaat!

Share
 • Frank
 • Fred Smith

  Hier in Nederland is heel lang het openbaar vervoer geel van kleur geweest. Eerlijk gezegd: tot vervelens toe!
  Nu zijn hier veel interlokale bussen van een onbestemd groen.
  Alleen de NS (Nederlandse Spoorwegen) houden het voornamelijk
  (nog) bij geel. Hier en daar met een strookje blauw (intercity).
  In ‘Brussel deze week” van enkele maanden geleden introduceerde Pascal Smet de nieuwe tram in Brussel; ook met nieuwe kleuren!
  Eerlijk gezegd: ik vind die kleuren chique; heel chique!

 • Nog een link naar de nieuwe trams :
  http://www.stib.irisnet.be/NL/13300N.htm

 • Ook de website van de MIVB mag dringend eens worden onderhanden genomen. Een nieuw kleurtje zou ook daar geen kwaad kunnen!

 • Frank

  Als ze consequent willen zijn met de nieuwe stijl, zal die site inderdaad ook moeten volgen…