Geen Bancontact bij de Post

flitspaal
De overheid heeft volop voor de flitspaal gekozen om voor extra inkomsten te zorgen. Dat gecombineerd met bvb 50 km/u beperkingen op een 4-vaksbaan met een dikke berm tussen de 2 richtingen (Tentoonstellingslaan / Ganshoren – Wemmel bvb) is een gegarandeerde stroom van cash. Meer dan 20 km/u boven de limiet: een boete vanaf 150 euro. Een moderne onbemande camera betaalt zichzelf terug in een paar dagen. Maar helaas is het innings-apparaat niet even modern.

Hoe betaal je een boete van 150 euro? Uiteraard niet met Visa/Mastercard, de politie wil geen percentage van zijn omzet afstaan. Overschrijving? Dat lijkt logisch in deze moderne tijden, maar neen. Je betaalt dat met ‘boetezegels’. Deze uitvinding stamt uit de tijd van het perkament en de zegelringen, en vereist dat u bij De Post boetezegels gaat kopen, die kleeft op een papier, dat papier dan tekent, in 2 knipt en de helft opstuurt naar de politie. Dus als uw kind op school leert knippen en plakken, u weet nu waarom.

Maar nu komt het, hoe betaalt je die 150 euro in het postkantoor? Geen Visa, ok, maar wel Bancontact, toch? Een mens loopt de dag van vandaag toch niet meer met 200 euro op zak? Helaas: er is in Brussel 1 (één) postkantoor met Bancontact, namelijk het nieuw in de Anspachlaan. Al de andere aanvaarden slechts Proton en cash. De C-Zam terminals staan er, maar ze doen enkel Proton. Pikant detail: je kan bij De Post een Postomat-Plus kaart bestellen. Dat is eigenlijk een Bancontact/Proton/Maestro kaart. Die is dus waardeloos in de meeste postkantoren. Ik dacht te controleren in hun lijst van Postkantoren of dit enkel het geval is in onze hoofdstad, maar de pagina is kapot.

Share
 • Vorig jaar net hetzelfde meegemaakt in het postkantoor Brussel-Noord. Ze stuurden me van het loket eerst naar de bancontact naast de ingang waar ik eerst mijn proton kon opladen voor hetzelfde bedrag. Kon dan opnieuw een kwartiertje gaan aanschuiven.

 • In het geval van Peter gaat hier wel om een boete, hé mannekes. een boete!

  Dat betekent lijden, afzien, bestraffing, tuchtiging, er niet zomaar van af komen…
  Wat denkt-ie wel : dat met het betalen van een peulschil -en dan nog met een betaalkaart !!- alles vergeven en vergeten is. Ho maar: boeten jong ! boeten zul je!…

 • Inderdaad 1 adres voor al uw superboetes: anspachlaan, je kan er trouwens een ticketje trekken en rustig uw nummer afwachten… nog een kleine suggestie misschien, een paar chesterfields met humidor, cocktailbar en vleugelpiano kunnen het wachten nog wat verzachten. En als het even kan een voiturier aan de inkom graag. Moet kunnen voor 175 €.

  Het zal er niet komen want de boetezegel zou afgeschaft moeten zijn tegen 1 februari 2006. Nog even aanschuiven dus.

 • Man toch… niet betalen en afwachten… de politie komt wel nog eens terug met een overschrijving (heb ik voorgehad!).

  Nee, Vangelwe, ik heb me 5 minuten geparkeerd op een niet-parkeerzone in Brugge. Geen enkele zwakke weggebruiker gehinderd!

 • Belachelijk. Misschien da ge met koeien of geiten kunt betalen ook, stamt ruilhandel ni uit dezelfde periode?

 • Van deze flitspaal moet je toch niet bang zijn voor een boete; de witte reflector beneden verraadt dat er geen camera in zit 😉

 • bartje

  parkeerretributies worden vaak geïnd door parkeerbedrijven, niet door de politie. En die werken wel liever met overschrijvingen…
  Het lijkt me wel vreemd, dat er geen protonoplader staat in het kantoor. Zelfs in mijn dorpskantoortje (Machelen a/d Leie, dat andere Machelen), met openingsuren van 10 tot 13.30u, staat er zo’n eenvoudig bakje waar je je proton kan opladen binnen de minuut.