Arno speelt thuismatch

In het kader van het Vrijheidsfestival des Libertés was er vanavond een concert, het zesde al dit jaar, van Arno Hintjens in de Ancienne Belgique, op enkele honderden meter van zijn voordeur. Het was er aan te merken.

De set wisselde oude blueskrakers (You Got to Move) af met Arno’s eigen versie van Frans chanson (Les Yeux de ma Mère, Lola, Etc.) en eurofunk zoals bekend uit de dagen van TC Matic (Bye Bye Till the Next Time, en uiteraard Oh La La La!). Deze laatste werd luidkeels meegebruld door de aanwezige massa, net zoals Putain Putain, waarin het meezingende publiek op een gegeven ogenblik Arno corrigeerde, die een verkeerde strofe had ingezet. Game set & match voor de heer Hintjens, zeker als tijdens de bissen de meewieger Les Filles du Bord de Mer present tekende. On est moche, mais on s’amuse.

Na afloop bleken ze op de Anspachlaan bezig met het aanbrengen van de kerstverlichting. Ik ben benieuwd of die zo hard zal schitteren als Arno vanavond.

Share
  • prosper

    Lag het nu aan mij of was het de lange toernee die zijn tol eiste (het concert in de AB gisteren, was aangekondigd als laatste). La “vedette” begon pas in het midden van het optreden zichtbaar te genieten van de avond en het concert was ook bewust kort gehouden. Slechts een tweetal bisnummers, geen rauwe versie Dancing Queen, geen Elle adore le noir. Een onverwacht fijne maandagavond in Brussel, dat wel maar zijn vorige doortocht in de AB zal me toch langer nablijven.

  • Kamiel

    Tja, al dat druggebruik eist vroeg of laat zijn tol …