Hooverphonic schittert in de AB

Ter promotie van de nieuwe dubbel-cd (No) More Sweet Music, speelde Hooverphonic vanavond in de AB, het tweede van drie uitverkochte Brusselse concerten op rij. Voor een scherm, waarop allerlei experimentele video art werd vertoond, speelde de groep nieuwe en oude nummers.

Hooverphonic live foto Wacondah

Foto : Wacondah

De groep werd bijgestaan door een strijkkwartet, dat de wijdse arrangementen van bassist-componist Alex Callier wonderwel ondersteunde en aanvulde. Hooverphonic speelde vooral mooie muziek, aangevoerd door de betoverende zangeres Geike Arnaert, vanavond gehuld in een stijlvol doch ingewikkeld vuurrood minijurkje, waaronder al even vuurrode laarzen. Vooral de oudere hits beklijfden, ik denk hierbij aan 2 Wicky, Sometimes, Mad About You en Jackie Cane. Het publiek lustte er wel pap van, en riep de groep tot viermaal terug op het podium. Overigens heel veel camera’s vanavond, goeie kans dat we een en ander later terugzien op dvd. En die komt zeker in mijn kast.

Share
 • Foto’s te zien op http://www.wacondah.com/blog/
  Concert was steengoed, edoch kort. Graag wat meer aandacht voor het Nederlands!

 • Ik heb meteen even van je foto’s gebruik (misbruik?) gemaakt. Hope you don’t mind….

 • Geen probleem, kon dit weekend niet inloggen, euvel verholpen. Hopelijk tot vanavond!

 • Pieter

  Gisteren, maandagavond, concert Hooverphonic in AB.
  4x teruggekeerd voor een BIS…

 • dat deden ze zaterdag ook: 4 keer terugkeren voor 1 Bisnummer per keer – enfin ‘t was de moeite en dat vonden de mede-bloggers dudielijk ook – hoewel ‘t concert in ‘t vervolg best langer mag…

 • Voor de liefhebbers, dit concert staat als extra op de dvd van de recente verzamel cd/dvd van Hooverphonic (en dat is meteen de beste reden waarom je die verzamelaar kan aanschaffen).