Gaia “Foie gras” foto’s

Een foto zegt meer dan …
Hier zijn de 2 Gaia affiches die geweigerd werden:
Foie gras - voer voor sadisten (Gaia)

Foie gras - voer voor sadisten (Gaia)

Laat ons hopen dat de gans in kwestie niet getraumatiseerd is …

Share
 • Om de ganzen niet te laten afzien bij deze sadistische praktijken, heeft Gaia de ganzen eerst op de meest efficient manier, en zonder pijn, afgemaakt.
  De ganzen werden daarna zorgvuldig opgezet in de bovenstaande posities.
  Geen onrust, ze waren al dood ! 😉

 • Wim

  Ik ben een dierenvriend & een masochist, … dus ik vind dat Gaia te ver gaat!

 • David

  Ieder zijn gedacht he, maar ik vind foie gras verschrikkelijk lekker, maar moet ik het laten van eten omwille van de manier waarop het verkregen wordt ???

  Dan moet je geen kip meer eten ook, want die leven in grote massa opeengestapeld, worden dan de keel overgesneden en vervolgens gepluimd om op op je bord terecht te komen. Idem voor de kalkoenen die deze periode van het jaar in massa worden geslacht.

  Als we michel van gaia zouden moeten volgen eten we binnenkort allemaal nog enkel groeten.

 • Groot gelijk van Gaia, we hebben een ruime keuze aan ander lekker voedsel dat we zeker niet onnodig dieren moeten laten lijden om aan hun lever te raken. Waarom zouden deze posters meer shockeren dan andere gruwelijke beelden die we te zien krijgen van de kinderen in Somalië, Pakistan of Afganistan? Ik sta achter de beslissing van Gaia, en wees gerust, hij zal ons heus niet scheef bekijken omdat wij wel vlees eten.
  Aan iedereen van Gaia, een welverdiende zalige kerstmis gewenst en een gelukkig dierenvriendelijk 2006 vanwege een fan met een groot hart voor dieren!!

 • Biset

  Awel…

  Vraagje voor Michel dan….

  Wanneer komt dan het verplicht stemrecht voor alle dieren in België?

  vriendelijke groeten ….

 • W. Vangelwe

  En dan spreken we nog niet over her onnoemelijk leed dat witloof dezer dagen wordt aangedaan…

 • Defence

  Wa een eikels die ‘Biset’ en ‘Vangelwe’.. Die onnozelheden mogen van mij gerust achterwege gelaten worden..Een beetje cool proberen doen met dwaze ‘humor’? Het is niet omdat dieren zich niet kunnen uitdrukken (en dus ook niet kunnen stemmen! voor de zwakbegaafden onder ons) dat ze mishandeld moeten worden. Het is inderdaad niet gemakkelijk want er worden zóveel dieren mishandeld dat we het niet meer kunnen volgen. Zelf probeer ik zo weinig mogelijk vlees uit de handel te eten. Een kip uit mijn tuin kan mij echter ook wel smaken: ze hebben een normaal leven kunnen leiden, zijn op een menselijke manier doodgedaan én het vlees is ook een stuk vaster en dus lekkerder. Ik kan alvast appreciëren wat Gaia heeft gedaan.. Greetz

 • W. Vangelwe

  Hetzelfde geldt dus voor witloof : die vale stronkjes kunnen/mogen ook niet stemmen en echt hoogbegaafd zijn ze evenmin.

  Die van mijn schoonvader versnipper ik daarentegen met plezier : die zijn tenminste normaal opgegroeid (als je het leven in een bloempot bedekt met plastic tenminste normaal kunt noemen, maar tja, is het leven van een kip in de tuin van Defence normaal?)

  Verder probeer ik groenten uit de handel zoveel mogelijk te vermijden…(ze zouden wel eens in van die afgrijselijke hydroculturen groot gebracht kunnen zijn en daardoor is hun persoonlijkheid wellicht niet echt tot ontplooiing kunnnen komen…).

  (geschreven op 28/12…..)

 • prosper

  Er is maar 1 antwoord op de dooddoener : “jamaar als je foie gras al niet meer mag eten dan mag je ook geen kip meer eten” => http://www.themeatrix.com

 • leeuwtje45

  Is dat nu echt nodig om alles in het belachelijke te trekken?
  Er is niemand die zegt dat men geen vlees meer mag eten,maar “kweek” of liever gezegd,laat de dieren op een menswaardige manier groot worden.En niet geforceerd en in ruime parken en hokken.
  en als ze slachtrijp zijn doe dat dan op een “diervriendelijke”manier,zonder dat de dieren hoeven af te zien.
  Dit wouw ik eventjes kwijt , verder wens ik iedereen een GELUKKIG EN GEZOND EN LIEFDEVOL 2006 S M A K E L I J K .

 • Oef, ik ben blij dat er nog mensen zijn hier op deze blog die zich het dierenleed wel aantrekken. Het is echt niet nodig, meneer W. Vangelwe en meneer Biset, om jullie zo belachelijk te gedragen. Laat het sarcasme maar achterwege, u helpt er niemand mee en zeker niet de zwakkeren. U was zeker zo’n bullebak op school die de kleintjes in de plassen duwden en op hun boterhammen ging gaan staan?
  Het is zoals Defence zegt, je kan vlees eten maar doe dat dan op een humane wijze. Zet uw oogkleppen af en laat uw hart eens zien, als u er een heeft tenminste.
  Aan allen, een gelukkig nieuwjaar gewenst en moge 2006 een jaar zijn met veel dierenweelde en voor diegenen onder ons die het niet beseffen, voor jullie wens ik ook een gelukkig nieuwjaar. Misschien kunnen jullie dit jaar eens overdenken hoeveel dieren er wel mishandelt worden zonder dat het hoeft.

 • W. Vangelwe

  Even ernstig :

  “Thus far, no one has been able to document a soul or a conscience of a tomato. Without these how can murder exist? If a plant were to have a soul or conscience, all animals in the wild would be vicious murderers, and deserve to be relegated to extinction in payment for their infringement on the rights of the defenseless weaker species (plants) they eat. Oops! They should be imprisoned for life since no being has no right to take the life of another. Or, perhaps man should be made to experience extinction because after all, plants and animals feel pain and suffering, and since man causes so much of it he should be removed from the planet. It can be easily accomplished, we just don’t eat anything living, or that was once alive!?
  (conclusion from an article by Dr. Frank Dainello, Professor and Extension Vegetable Specialist that appeared in the July/August 2001 issue of Horticulture Update, edited by Dr. Douglas F. Welsh, and produced by Extension Horticulture, Texas Agricultural Extension Service, The Texas A&M University System, College Station, Texas.)

  Met deze persoonlijke bedenking : wie bewijst/bewees het bestaan van een bewustzijn en/of een “ziel” bij dieren?

 • tessa

  ik vind dat gaia niet overdrijft , in verschillende filmpjes lijden de dieren al voordat ze geslacht worden.warrom moeten dieren zo lijden voorwat lekkers op je bord?eenden zijn ook mooie dieren , en verdienen die pijn niet!!!!!!!!!!

 • Pogonus

  Wat was de kritiek nu ook weer ? Dat de affiches “shockeren”…
  Nu ja, anders zouden ze hun doel missen, zeker ?

  Hoe de gevoelens van verschillende hogere diersoorten ingeschat moeten worden in verhouding tot die van de mens, blijft alsnog koffiedik kijken. Ik zou zeggen : men kan niet voorzichtig, integer en objectief genoeg zijn om zich hierover een mening te vormen. Dat heeft dus niets met sentimentaliteit te doen, integendeel. De mens is duidelijk het intelligentste van alle dieren, dat is waar. Maar is dat bewustzijn dan zo ineens uit het niets opgedoken bij die laatste stappen in de evolutie van het leven ?

  Negeren wat niet in ons kraam past, is de altijd meest comfortabele (en vaak onweerstaanbare) oplossing, en dat heeft de mensheid van oudsher geweten. Gelukkig is er tegenwoordig (bij mijn weten) niemand meer die eraan twijfelt dat Afrikanen, Indianen of Joden ook mensen zijn, want inderdaad, mishandeling van mensen blijft het ergste van al.

 • gregory

  kvind het zalige posters als ik wou da kik er zo´n had ik zou ze direkt ophangen in mijn kamer of aan mijn raam want ik woon aan nen drukke steenweg

 • Irate

  onozelaars da jullie zijn me jullie belachelijke krietiek met diej witloof
  ik zal ook eens een buis in u strot kome ramme en uwe lever ziek make
  hebt gelle nu helemaal geen verstand
  schandale da gelle zijt
  wel ik hoop da ge ziek word van ulle foie gras !

 • Al wa ge zegt dat zij ge zelf… (gevolgd door enige treiterend geneurie.. ) ;p

 • Harakiri

  W. Vangelwe,

  Ik respecteer uw citering van Dr. Frank Dainello…
  Maar hij vergeet dat de grondwet op mensen gebaseerd is en door mensen bedacht. Het “wrede” afmaken van een plant is toegelaten… Had de mens nooit uit wraak of furie iemand vermoord had “moord” nooit in onze grondwet beschreven geweest. Dan had overal de wet van de jungle bestaan hebben. De mens is intilligent, te intilligent voor zijn eigenlijke capabiliteit.
  Alles wat een mens ziet, leert hij ook. Pijn is geen pijn meer als hij het een aantal keren gevoelt heeft, dan wordt pijn een wapen… De allereerste keer dat een mens pijn voelt, wilt hij dat dit stopt, eenmaal dat de mens eraan gewoon is, gebruikt de mens pijn in zijn egoïstisch voordeel. Hetzelfde geld voor moord. De dieren voeden hun. Wij voeden ons ook, maar wij vermoorden andere mensen. Daar zit het verschil. Maar moord moet niet pijnlijk zijn, en daar heeft Gaia gelijk op. Dood, wel… Het is eten… Maar een gruwelijke dood is zinloos.

  Vriendelijke groeten
  Hara

 • moest een DT fout kunnen doden…

 • Sorry, Hara, er staan ‘n paar interessante (vooral die laatste zin opent nogal wat perspectieven) fraseringen in je reactie maar de gehele samenhang is mij niet geheel duidelijk (de mens is te intilligent voor z’n eigen capabiliteit, dat is bij mij dus in het licht van jouw tekst duidelijk het geval….)

 • Defence to Defence

  Intilligent = intelligent ??

  Aan Vangelwe en zijn witloof ode: zolang het jouw lever maar niet is zeker. Een beetje empathie (lees: medeleven) kan in jouw geval overduidelijk geen kwaad …
  Ik vind het jammer dat sommige mensen eerst zelf slachtoffer moeten zijn voordat ze beseffen hoeveel pijn ze iemand anders berokkend hebben. Dit geldt voor mens én dier en alle andere levende wezens.

 • @Defence:

  Ik denk dat Wouter voldoende intellectuele capaciteiten heeft om het woord empathie te verstaan. Of het zal lukken om empathie met een gans op te brengen, is dan weer een gans andere vraag. Om te kunnen mee-leven met iemand/iets, moet je je in diens wereld kunnen verplaatsen. Ik heb het al moeilijk om mee te leven met heel wat mensen, laat staan een gans!
  Nu vind ik het wel straf dat jij hier empathie als argument gaat gebruiken. Empathie is een zeer sterk wapen om mensen langs jouw kant te krijgen. Waarom begin je hier dan de helft van de mensen die reageert uit schelden voor dwazen, onnozelaars en eikels? Ik vrees dat je er op die manier nooit zult raken.
  Het enige resultaat die je hebt bereikt is dat Vangelwe weer eens moet tonen dat hij intellectueel superieur is aan de rest, wat bij mij een aantal slechte nachten slaap heeft teweeg gebracht. Ik wil de slimste zijn!
  Bedankt.

 • timothy

  🙂 hebben jullie ook die schitterende zin ontdekt? “of het zal lukken om empathie met een GANS op te brengen, is dan weer een GANS andere vraag”
  of ziet hier niemand de humor van in…

 • Olivier

  Ik heb een boerderij bezocht waar ze ganzelever maken en ik kan u verzekeren dat die beestjes zeker niet met de spuit in hun keel geforceerd gevoerd worden. ze krijgen gewoon meer en vetter eten en de beestjes zelf blijven maar eten. ze kunnen niet stoppen. en aangezien die beesten toch in zijn geheel geconsumeerd worden op een of andere wijze, heb ik er echt geen probleem mee. maar geforceerd voederen van ganzen of eenden kan natuurlijk niet.

  Zoals gewoonlijk gooit GAIA iedereen over dezelfde muur in plaats van een lijst te maken van merken die het welzijn van de dieren wel nakomt, ook al is dat voor sommige mensen een tegenstrijdig iets, dat zou pas helpen bij de keuze van produkten bij de feestdagen.

 • Defence to Defence

  Beste Mike,

  Je hebt het dus wél verkeerd begrepen; ik heb niemand beledigd in mijn reactie, laat staan uitgescholden voor dwazen, onnozelaars en eikels! Mijn point is om te ‘werken aan’ het medeleven met anderen (hier: de gans!) en zoals je toegeeft heb je er zelf wel nog wat werk aan.

  Ik heb niet de bedoeling om in de aanval te gaan; laat dat getuigen van mijn intellectuele kwaliteiten.

  Thx

 • Wa een eikels die ‘Biset’ en ‘Vangelwe’.
  Ik heb het duidelijk misverstaan, beste Defence

  Timothy: ik heb er toch wel 3 minuten over nagedacht of ik het durfde neerpennen. Ik vond het er eerst een beetje over, maar soit, iemand kon het apprecieren 😉

 • Ik eet sinds maart geen enkel stuk vlees meer. Na het zien van enkele gruwelijke filmjes op PETA tv en het boek van M. van den B gelezen te hebben, kreeg ik het niet meer over mijn hart om mijn lichaam vol te proppen met kip, biefstuk, hesp,… ….

  Ik vind het enorm small-minded om die posters te verbieden.
  Net zoals hierboven reeds is vermeld: wat maakt deze posters meer shockerend dan posters van gebombardeerde kinderen in oorlogslanderen of de tabaksreklame-spotjes van RODIN foundation vorig jaar,etc…

  Ik heb er geen probleem mee dat mijn omgeving vlees naar binnen speelt (hoewel ik hen van de nodige uitleg en argumentering voorzie wanneer ze erom vrage 🙂 ), maar ik hoop dat in de toekomst de vegetarische levensstijl door meer en meer mensen omarmd zal worden.

  Morgen vertrek ik naar Ieperfest, een hardcore/metalcore festival in… jawel Ieper :). De voeding die je op dat festival terugvindt is puur vegetarisch, wat ik enkel en alleen zwaar kan toejuichen!
  Allen naar ieper ?! hehe

  Stay Veg!
  Greetz
  a3

 • Jan

  Aan Michel ,

  Wat is het verschil tussen:
  1/ Studenten die je aanklaagt om een varkenskop te tongzoenen
  en
  2/ Opgezette ganzen met een sm pakje aan?
  Beide worden misbruikt, zowel de varkenskop als de opgezette ganzen.
  Michel, je meet met 2 maten en gewichten.
  Makkelijk een splinter zien terwijl je een balk in je oog hebt.
  Jan.

 • tommy1975

  Net nog 2 potjes eendelever gekocht in de Delhaize, met een gratis potje speculaas en uien confit. En hun eendenrilette is anders ook niet mis.
  Tijdens de feesten is het toch altijd geweldig winkelen, morieltjes, speenvarken, kalfskoteletjes, noorse kreeft, langoest, kwarteltjes gevuld met ganzelever…

  Kent er iemand nog goeie recepten met ganzelever? Persoonlijk ben ik zot van entrecote waar je de kruidenboter vervangt door een stukje lever… zalig… je hart slaat af en toe wel eens een slag over, maar gelukkig is er Lipitor

 • Elisa

  Het is verschrikkelijk wat ze met de dieren doen! Mensen die graag Foie Gras eten hebben geen hart,maar vinden de smaak blijkbaar belangrijker! Zou jij graag een 30cm lange trechter in je keel krijgen en onder dwang eten? Mensen,gebruik jullie verstand en jullie hart en doe daar niet aan mee! Bewijs dat je ziel en hart belangrijker zijn dan je tong!
  We hebben het hier over levende wezens die zich niet kunnen verweren.
  Denk er maar goed over na en eet geen Foie Gras!

 • Pieter

  Een mier die door jou (per ongeluk?) wordt vertrapt is ook een levend wezen die zich niet kan verweren.

  Gebruik zelf je verstand en bezondig je niet aan die slappe politiek correcte prietpraat.

 • tommy1975

  Een kip wordt ook anaal gespietst!
  En oesters worden ook levend gemarteld.

  Als je het Gaia discours van “torture and slayer” overneemt kan je zelfs niet meer op je gemak naar de tandarts.