Metro exporteert Etterbeekse geurhinder

Toen ik gisteren aan het Centraal Station de metro nam richting Beekkant, viel mij meteen de sterke stookolie-geur op die in het rijtuig hing. Een beetje eigenaardig vond ik, want voor zover ik weet rijden die metrostellen met electriciteit. Gelukkig moest ik er de volgende halte, De Brouckere, al weer af, want aangenaam reizen was dit natuurlijk niet.

‘s Avonds op het VRT Nieuws zag ik de verklaring voor deze stank: in Etterbeek was de inhoud van een tank in de riolen gestroomd, en veroorzaakte zo geurhinder tot in de metrostations. En vervolgens rijden ze met die geur door heel Brussel natuurlijk. Volgens de overheid is een en ander niet schadelijk voor de gezondheid. Gelukkig maar…

Share
  • De geur van mazout mag dan niet echt schadelijk zijn voor de gezondheid, erg hinderlijk is hij wel. De bewoners krijgen er barstende hoofdpijn van en studerende jongeren kunnen zich door de stank niet concentreren. Een aantal mensen zou zelfs al de benedenverdieping van hun huis hebben verlaten, omdat de stank echt niet meer te harden is.

    Een en ander is te lezen in een bijdrage van Het Nieuwsblad Online: Mazoutgeur bedwelmt Europese wijk.

    De stank zou veroorzaakt zijn door een lekkende mazouttank van een woning in de Baron de Castrostraat. Tijdens het herstellen van de tank (waarbij een slijpschijf werd gebruikt) is de inhoud (ca. 1.500 liter mazout) in de riool gelopen. De eigenaars van de woning blijken met vakantie. Alleszins is het niet aanvaardbaar dat een mazouttank hersteld wordt terwijl ze nog is gevuld.

  • De Etterbeekse burgemeester is niet te spreken over de manier waarop het probleem werd aangepakt :
    http://www.brusselnieuws.be/site/rubrieken/1091053972/page.htm?newsID=1135860507