Jubelpark under construction

werken in het jubelpark

Wanneer je nu bij valavond door het Jubelpark wandelt, geeft het een bizarre, zelfs spookachtige indruk. Al enkele weken is het Jubelpark het actieterrein van snoeiers en houtkappers. De platanen met hun grote kruinen worden gekortwiekt, omwille van de stabiliteit en de veiligheid van de parkbezoekers. Maar er is meer …

want het is het begin van jarenlange werken – zeker al tot 2010 – die het Jubelpark moeten omtoveren tot het Brusselse Central Park.

Een van de opvallendste geplande werken is het opnieuw volledig ondergronds maken van de Wettunnel. Want zeg nu zelf, de betonnen bunker pal in het midden is toch wel een architectonische miskleun van formaat. In de plaats daarvan zou er opnieuw een fontein komen en zelfs de grote fontein aan de kant van het Merodeplein zou hersteld worden.

Als dat betekent dat Robbie Williams of U2 binnen enkele jaren in mijn achterachtertuin optreden, neem ik er graag de aanslepende perikelen à la Flagey bij, en anders …. och, die warme, lange zomeravonden met wat vrienden en enkele flessen wijn in het park hebben ook heel wat charme.

Share
 • Oh nee!!! Ik nam altijd graag mensen mee in de auto bij schemerlicht of nacht. De rit vanuit het centrum is gewoonweg spectaculair (en IMHO geen miskleun). En om het Brusselse Central Park te worden, zal het toch wat groter moeten!

  Neem het gerust van mij aan: dit mag niet in een tweede Flagey ontaarden. Indien de werken voor 4 jaar gepland zijn, zou dit betekenen dat ze uitlopen tot 7-8 jaar, en dat hebben weinig mensen ervoor over. Wat we nodig hebben bij verbouwingswerken, zijn ondernemers met een correcte planning. Eventueel moet Brussel er eens over nadenken om ondernemers te belonen/beboeten voor tijdig/te laat opleveren van projecten!

 • Hoi,

  De fontein is alvast klaar !!!
  Wij hebben gisteren daar de laatste hand gelegd na een aantal maanden hard labeur.

  Veel genot deze zomer.

  Hedwig

 • Charlotte

  Ik ben al een hele tijd niet in het Jubelpark geweest. Zijn de plannen om de autoweg te begraven intussen al concreter? Het mag wel een mooi zicht zijn voor chauffeurs, als parkbezoeker heb ik liever geen geur- en lawaaihinder.