GOMB perikelen

Als Brusselaar zal U bekend zijn dat er in heel wat GOMB-projecten problemen zijn omdat de GOMB de wetgeving niet volgt en haar kopers in de kou laat staan. “Brussel Deze Week” besteedde reeds herhaalde malen aandacht aan deze problemen en donderdag kon men op TV-Brussel een item volgen waarin kopers van een GOMB-project in Sint-Jans-Molenbeek hun beklag deden.

Heeft u ervaring met de materie? Tevreden of ontevreden GOMB klant? Uw reacties zijn welkom!

(via Frans Parren)

Share
 • Ik heb geen ervaring met de GOMB, maar u bent wel hartelijk bedankt voor deze waarschuwing!

 • Frank

  Ik heb ervaring mat de GOMB (heb zelf een appt gekocht via hen) en kan jullie vertellen dat de GOMB helemaal NIETS doet voor de kopers.
  Ikzelf woon in een appartement die in Maart 2002 opgeleverd is en waarvan de definitieve oplevering (normaal gezien is dit 1 jaar na de voorlopige oplevering) nog steeds niet gebeurd is. Problemen met waterinsijpeling, slechte isolatie, ramen die uit het chassis vallen, geluidsproblemen, …
  De GOMB blijkt echter ervan uit te gaan dat er geen enkel probleem is.
  Als kleine man sta je machteloos tegenovert GOMB en de grote bouwpromotoren.

 • Tommy1975

  Ik ben GOMB eigenaar. Ons appartement zal nu deze week definitief opgeleverd worden …. Ik woon er al sinds 2001!

  Het probleem is dat er met openbare aanbestedingen gewerkt wordt, dus van alles het goedkoopste, maar niet het meest rendabele, of meest economische. Chauffage/Warm Water valt om de haverklap uit want de we hebben de goedkoopste ketels. We hebben torenhoge electriciteitsrekeningen voor de lift, en op geen enkel electrisch installatie kunnen we een onderhoudscontract nemen, wat gigantische interventiekosten met zich meebrengt in geval van problemen.

  Pas op, we hebben goedkoop kunnen kopen, maar voor een kleine meerpijs en het respecteren van wat essentiële basisregels, zou ik waarschijnlijk geen 200 tot 400 € aan syndicuskosten per maand (jawel) moeten betalen.

 • Mario

  Wordt er dan helemaal geen controle uitgeoefend op de kwalitiet van de afgeleverde gebouwen van de GOMB?

 • Tommy1975

  De oplevering is de “controle”. Als je niet akkoord ben kan, je het gaan uitvechten voor de rechtbank, voor de firma die de constructie neerzet is dat meeestal geen probleem, zij hebben toch al een advocatenkantoor in vaste dienst….

  De GOMB trekt zich na de verkoop en de controle van de aankoopvoorwaarden letterlijk geen fluit meer aan van de kwaliteit.

  Of toch…. ze controleren de volgende 10 jaar of je daar effectief nog woont (ivm de subsidies)

 • Frank

  Na een schriftelijke klacht ingediend te hebben bij de GOMB heb ik een antwoord gekregen van een zekere Dhr Busseniers – Inspecteur Generaal bij de GOMB.

  Het antwoord luidt als volget:
  “De algemene aannemer was begin april 2006 van oordeel dat hij alle mankementen had verholpen en wenstte dan ook niet verder meer tussen te komen tenzij na onderzoek door een expert.
  Wij blijven van mening dat de verkoper probeert om tot een oplossing te komen die voor alle partijen aanvaardbaar is.
  Wij zullen niet nalaten om ons te informeren over de beslissing van de mede-eigendom. Nadien blijven wij bereid om een bemiddelingsrol te spelen tussen verkoper en koper.”

  Die man moet echt in de politiek gaan. Veel woorden maar geen (dit is zelfs minder dan weinig) daden. Als een aannemer zegt dat alles in orde is, dan geloof je dat niet blindelings, zeker niet als er klachten van de bewoners komen en zeker niet als je nog nooit een voet binnengezet hebt op de plaats van onheil.
  Wie moet die expert aanstellen en betalen: De medeeigendom, die zoals iedereen weet niet kapitaalkrachtig is (sociale huisvesting wordt niet aangekocht door de kapitaalkrachtigen onder de bevolking).

  De vraag is wat gedupeerde bewonders praktisch kunnen doen. En hiermee bedoel ik iets doen zonder een dure en lange rechtzaak in te spannen tegen bedrijven die een leger advocaten ter hunne beschikking hebben.

 • Bruce

  Welke minister is er eigenlijk verantwoordelijk voor de GOMB?

 • Mieke

  IS er eigenlijk al een beetje verbetering in de werking van de GOMB?

 • tommy1975

  @Bruce:

  Welke minister?

  Als ik de partijpolitieke overtuiging in mijn GOMB blok bekijk, zou ik mouten zeggen iemand van de MR

 • skywalker

  Ik denk dat het La Picqué zelf moet zijn (MR zit niet in de regering dacht ik). Als ik het bovenstaande lees lijkt het mij ook logisch dat Picqué zijn apppartementen aan MR’ers slijt, makes perfect sense 😉

 • frank raijmakers

  je krijgt een betere service na verkoop wanneer je bij vdborre een koffiezetapparaat koopt van 40€ dan wanneer je een appartement van 200.000,00€ koopt bij de gomb. De gomb verwijst bij klachten steeds naar de bouwheer. de ombudsman heeft geen macht en is er enkel om de gemoederen te sussen. het wordt tijd dat kandidaat kopers gewaarschuwd worden en rekening houden met bedrog, leugens, intimidatie en belediging. kortom niet krijgen wat hun voorgespiegeld wordt. ik was ook naief maar heb snel bijgeleerd !!