Restaurant Mirante

Al vele jaren is deze kleine pizzeria in Plattesteen mijn absoluut favoriete stek na een avondje cinema in het centrum (dit durft dus al wel eens de gewraakte UGC De Brouckere te zijn).
De pizza’s zijn er schitterend, voor een opinie over de pasta moet ik beroep doen op externe bronnen die mij bevestigen dat deze er ook best mag wezen… het enige nadeel is de grootte van het restaurantje die helemaal niet in verhouding is met diens populariteit. Het gebeurt wel vaker dat men je vraagt om 15 tot 20 minuten te wachten aan de ingang. Het feit dat de meeste klanten met plezier die 20 minuten willen overbruggen wil eigenlijk al veel zeggen over dit pareltje. Je wordt er aangesproken in een mix van Italiaans, Italo-Frans en een occasioneel woordje Italo-Nederlands door een garcon die als je niet oppast er met je lief van door gaat. Kortom, een authentieke Italiaan!
Dus na je volgende concert in de AB, of je zoveelste frustrerende filmsessie in den UGC, weet je waar je nog even lekker kan bijpraten bij een excellente pizza.

Share
  • Mirante was vijf à zes jaar gelden nog wel te doen. Maar nu vind ik dat ze zoals zovele anderen het slachtoffer geworden zijn van hun eigen succes. Uit winstbejag hebben ze de kleine voorkamer volgestouwd met tafeltjes. Gevolg: je zit met je neus op de vriendin van iemand anders te kijken en rookt willens nietes mee met je buren. De pizza’s zijn er echter inderdaad niet te versmaden.

  • Slachtoffer van hun succes is waar, maar in Belgie zijn we dan ook niet gewoon om dicht op elkaar te zitten.
    Ga eens tafelen in andere steden zoals Parijs, NY, Rome,… je zit er dus ook met je neus op de vriend(-in) van iemand anders. Dit hoeft eigenlijk helemaal niet negatief te zijn, misschien valt die reuze mee.
    Ik ga ondertussen ook al ruim 7 jaar naar Mirante en ik kan me niet herinneren dat er meer tafeltjes zijn bijgekomen. (Alhoewel, het tafeltje in de hoek met de muur en het raam is wel heel klein…)
    Qua roken kan je er natuurlijk altijd voor kiezen om in de achterkamer plaats te gaan nemen, probleem is dat het restaurantje zo goed is dat zelfs rokers het er voor over hebben om in de niet-rokers sectie te gaan zitten om toch maar een plaatsje te hebben.
    Ik vraag me af of Mirante nog hetzelfde zou zijn, al hadden ze meer plaats…