Apple verovert Dansaertstraat

De Antoine Dansaertstraat heeft er opnieuw een paradepaardje bij. DoPI, de nieuwe Mac-winkel is exclusief, hip en trendy en past dus perfect in het beeld van de Dansaertstraat. Als eerste in België handhaaft doPI de nieuwe Amerikaanse lay-out. Dit houdt in dat de felgroene kleur van het Appleteken verandert in een strak zwart-wit design. Het interieur van de winkel is ook daaraan aangepast. DoPI verkoopt Mac-computers met alle accessoires en natuurlijk ook de populaire Ipods. Dat zijn draagbare MP3-spelers van het merk Apple met een erg hoge geheugencapaciteit. Maar deze exclusieve shop gaat nog een stapje verder. In de trainingzaal van de ultramoderne winkel worden gratis computerlessen aangeboden voor mensen die overschakelen van PC op Mac. Voorts organiseren ze workshops voor iPod en iMac en creëert men een loungeruimte met de allernieuwste Applesnufjes. Als kers op de taart wil de zaakvoerder Albert Galoy nu ook een mini-macmuseum inrichten.

Galoy vindt de Dansaertstraat een uitstekende locatie voor zijn winkel, die sinds twee september de deuren geopend heeft. “Zoals elke goede zaakvoerder doe ik aan prospectie. Toen ik enkele malen mijn toevlucht zocht in café De Walvis, aan het eind van de Dansaertstraat, viel het me op dat veel klanten een mac-laptop in hun bezit hadden. Iets wat niet zo vaak voorkomt. Deze straat is vooral bewoond door jonge creatievelingen en artiesten, die vaak een Apple nodig hebben om hun kunstwerken te maken. Daarom is dit de ideale plek voor mijn winkel.”
DoPi is gelegen in het tweede, meer verloederde deel van de Dansaertstraat. Volgens Galoy een strategische locatie omdat hij ervan overtuigd is dat de exclusiviteit en de hipheid van het eerste deel van de straat het tweede deel zal beïnvloeden.

In naam van het Dansaertgroepje : Rebecca Cock, Ellen Colson, Robin De Becker, Ann-Sofie Dekeyser, Pieter Eykens, Hanne Stevens, Claudia Van Vooren.

Share
 • felgroen appleteken? Een echte groene appel dus?
  Regenboog vroeger, sinds jaren wit, een paar aqua-toestanden ook

  http://images.google.com/images?q=apple+logo&svnum=100&hl=en&lr=&c2coff=1&safe=off&client=safari&rls=nl-nl&start=0&sa=N

 • gij zijt nen John

 • Marc

  Goe bezig !

 • Elisa

  Apple de platenmaatschappij van de Beatles had als logo een felgroene appel, maar dat heeft hiermee niets te maken….

 • wat vooral grappig is: bij het ontwerp van de eerste laptops is er een design-fout gemaakt. als je de laptop opendeed, dan stond het appeltje ondersteboven. (als je als buitenstaander keek) (remember: die zwarte laptops?). nu is dat veranderd…

 • Johan

  Als ik een tip mag geven: spendeer je geld niet bij Dopi. Omdat zij mij verkeerd adviseerden, deed ik een verkeerde aankoop. Geen probleem, kan gebeuren en dat ging volgens hen ook snel opgelost worden.
  Maar als je dan maanden (!!!!) moet bellen, mailen, zagen, zeuren en zelfs dreigen met een tussenkomst van test-aankoop voordat je dan ook echt je geld terugkrijgt dan vertelt dat wel iets over hoe ze met hun klanten omgaan.
  Apple blijft voorlopig mijn favoriete leverancier wat pc’s betreft, maar er zijn gelukkig genoeg andere dealers in Brussel.
  Soit, iedereen doet wat hij wil, maar een gewaarschuwd man/vrouw …….

 • tip: macline.be –> online, en te leveren of af te halen groot bijgaarden. goeie dienst na verkoop. altijd goed verzorgd geweest, de afgelopen 6 jaar.
  of beter nog: apple.be, de apple-store. goedkoopst. iets kapot, ze komen het halen en sturen het terug op. geen gemekker alles ok. geen gedoe met franstalige verkopers die, zoals het woord zegt, alleen maar willen verkopen etc….
  maar, dat is slechts mijn mening.

 • Ward

  Inderdaad ga niet naar Dopi ze zijn nu failliet en van die Galoy weet niemand iets, wacht al maanden op mijnbestelling en ben waarschijnlijk mijn geld kwijt. Dus TIP koopp online bij apple!!!!

 • jonas van anseele

  Ik heb in Brussel al heel wat zaken afgelopen op zoek naar een goed Nederlandstalig advies over Apple-software en zo. Tristesse alom. Ik ga al een hele tijd naar Digame in Leuven, kwartiertje met de auto van Brussel > http://www.digame-digitaal.be. Superprofessioneel daar en bijzonder aangenaam kader.

 • dopivictim

  Bij deze is dopi failliet, winkels zijn al meer dan een week gesloten, vele mensen hadden al een voorschot betaald en wachten nog op hun levering, Albert Galoy (oprichter van Dopi) lijkt spoorloos te zijn en antwoord niet op tel/emails…

 • jef

  ik denk dat het dieven zijn , eerst vragen ze een week voor ze failliet zijn nog enorm grote vooorschoten als je iets wil kopen ,
  al goed wetende dat de cijfers niet zo positief zijn en dan beloven ze mensen dat ze het betreffende toestel bestellen .kmoet zeggen tof als je dan voor een gesloten winkel staat en 700 euro lichter bent gemakt
  bandieten zijn het

 • heb ook slechte ervaring met garantie e.d. – uitbater Galoy heb ik nooit meer dan een zelfingenomen fantast gevonden.
  Dus hoewel ik een klantenrijke zaak tegenover de mijne kwijt ben, hoop ik op dat er een sympathiekere winkel in de plaats komt – laat de curatoren zo rap mogelijk schoon schip maken !

 • tommy1975

  Dan maar naar Mouseland, bij Michel Metsue in de Zuidstraat of Macline in de Nieuwstraat.

  Cami probeer ik ook te vermijden.

 • Ik was er twee week-ends geleden nog gaan kijken voor een computer. Geen vuiltje aan de lucht. Vriendelijke bediening. Gelukkig maar dat ik in mijn aankopen niet over 1 nacht ijs ga.

 • dopivictim nr???

  de puzzel begint te passen nu ik erover begin te denken. 2 à 3 Maanden zat ik al te wachten op mijn bestelling van door de 2000 euro. Ik had halverwege de termijn mijn geld volledig overgemaakt. 2 a 3 weken geleden werd ik het grondig beu en heb ik gedreigd dat ze diezelfde dag ofwel moesten leveren ofwel mijn geld moesten geven, en plots heb ik toen 2 dagen later alles ontvangen.
  Ze hebben me dan een cadeautje beloofd voor het lange wachten. Ik ga daar niet veel meer van zien natuurlijk, maar tot daartoe.
  Ik heb al gelezen dat er mensen zijn die meer dan 4000 euro zijn verloren op dezelfde manier dr te bestellen en te moeten wachten.
  Volgens mij wisten ze al langer dat ze in de penarie zaten en hielden ze bestellingen zo lang mogelijk bij tot ze niet meer konden, om zo hun liquiditeiten tijdelijk te verhogen en eigen schulden schulden ermee te financieren.
  Aan de inzet van sommige werknemers daar had ik ook mijn twijfels, denk dat ik nu ook wel weet waarom.
  Blij dat ik me even kwaad heb gemaakt ginder.

 • de dopi brievenbus puilt uit van de brieven…
  volg ook hier mee: http://brackeblogde.wordpress.com/2007/05/29/dopi-bankrupt/

 • Elias

  Meneer Wasko,

  Ik kan alleen maar hopen dat de andere winkeliers van de Dansaertstraat niet eenzelfde gebrek aan collegialiteit vertonen, en niet op dezelfde manier over u zullen spreken mocht Wasko ooit in de problemen komen.

  Dat gezegd zijnde: mijn ervaringen bij doPi waren altijd positief, en het zou me geweldig goed uitkomen als er een of andere redding zou kunnen aankomen, zodat ik mijn leverancier op 200 meter van mijn deur kan houden.

 • @ elias: het verdedigen van doPi is heel sympathiek, tot voor twee maanden waren ze op http://brackeblogde.wordpress.com/dansaertstreet/ de topwinkel. inderdaad altijd heel vriendelijke service en soms interessante acties EN vlotte tweetaligheid.
  Het laatste wat ik in doPi kocht was een kuisproduct voor mijn mac-scherm. Om een lang verhaal kort te maken: de verkoper verkocht me zijn duurste product, terwijl er onder zijn toonbank nog kleinere en goedkopere lagen. gevolg: ik kan wel een paar jaar verder, maar was wel 34 euro kwijt, denkende dat het dat of niks was, en een Mac moet je met de beste zorgen onderhouden natuurlijk.
  doPi had maar een erg kleine winstpercentage op zijn hardware, en moest vooral zijn winst halen uit accesoires ed zoals dat kuisproduct?
  dit is natuurlijk peanuts in vergelijking met wat ik de voorbije dagen allemaal heb gehoord: niet minder dan 3 kenissen van me zijn samen meer dan 6000 euro kwijt bij doPi… ik vraag me af: zijn zulke voorschotten normaal?
  of was het een ultieme poging om de zaak te redden? als ik lees dan sommige mensen al acht maand op hun bestelling wachtten…dan ben ik blij dat ik er enkel mijn accesoires kocht.

  @ odb; idd: macline.be ! ze hebben nog geen filiaal in brussel…. dus wie weet?

 • tommy1975

  @bracke

  Macline heeft 2 filialen in Brusssel, één in de technoologielaan ahter basilix shopping center, en één in de nieuwstraat bijna aan rogier

 • @ tommy
  ik wist niet dat die filialen onderdeel waren van macline.
  ik ken klant te gent

  excuses
  DOCH
  zijn ze welkom in de dansaertstraat!

 • tommy1975

  @bracke

  In Gent is het It Pro, aka switchshops. Op http://www.intermactivity.be heb ik een draadje over dopi opgestart. En bijna een rel ts. de volgelingen van Bart Dewever en de brusselaars ontketend.

 • @ tommy: verdorie daar heb je me weer: excuses ik heb het inderdaad over itpro…

 • Hjm

  Ik kom bij de club
  bestelling geplaatst 2 maanden geleden
  voorschot van 300 euro
  niks meer gehoord

  Ik hoop dat ze die Galoy den bak indraaien en liefst in een cel waar ze met 6 zitten

 • Jo

  Macline neemt de locaties van doPi in Brussel en Mons over (volgens hun eigen newsletter).

 • Inderdaad, ook op een (eentalig Franse) aankondiging in de Macline winkel in de Nieuwstraat stond te lezen dat ze op de plaatsen waar doPi winkels waren, Macline winkels gaan openen.
  Gedupeerde doPi klanten moeten zich echter wenden tot de curator en niet tot Macline.
  Ik heb ondertussen zelf een computer besteld bij Macline en een voorschot van € 200 betaald. Na al die verhalen hier, duim ik maar dat het goed afloopt.

 • tommy1975

  Ik zou me niet te veel zorgen maken over Macline. Zij bestaan al erg lang en steeds met meer en meer succes!