Foto : Smog

U heeft het ongetwijfeld ook al gehoord, de luchtkwaliteit boven ons land is erg slecht als gevolg van de aanvoer van sterk vervuilde lucht uit het oosten, het Ruhrgebied en verder, aangevuld met de vervuilde uitlaatgassen die we met zijn allen ter plaatse produceren. Dat is hier in Brussel niet anders, en als je een beetje hoog woont, zoals ik, zie je die smog, veroorzaakt door fijn stof, ook hangen, zoals blijkt op deze foto : een wolk van stof is zichtbaar boven Laken, en als gevolg daarvan verdwijnt de Japanse toren in het koninklijk park van Laken (ongeveer halfweg tussen de kerk van Laken links, en de groep van drie witte appartementsgebouwen) bijna helemaal in het stof. Kuch, kuch…. Gezondheid!

smog boven Laken

Share
  • Het grijs op de foto is waterdamp, en is overal ter wereld te zien in rustige weersomstandigheden. Smog kan je eigenlijk niet zo goed zien, het is de mist en de waterdamp die je wel goed kan zien en waar de luchtvervuiling tussen hangt. Dus smog ziet er niet veel anders uit dan mist of nevel.
    Het is nu al zo ongezond in ons België land met al die fijne stofdeeltjes in de lucht maar mochten die echt te zien zijn in de vorm van rookwolken dan was te situatie ronduit acuut dramatisch!