Glimlachen op openbaar transport

De Brusselse minister van Mobiliteit, Pascal Smet (SP.A), heeft gisteren aangekondigd dat alle bussen, trams en metrostellen van de openbaar vervoersmaatschappij MIVB camera’s krijgen. Op dit moment is een vijfde van het voertuigenpark ervan voorzien. In de recent gekochte 68 trams en 140 bussen die vanaf maart geleverd worden, zijn camera’s standaard. Hetzelfde geldt voor de 15 metrostellen die vanaf 2007 toekomen.

Dit betekent dat in de loop van 2007 meer dan 40 procent van de voertuigen camera’s zal hebben. “Het ligt in de bedoeling op termijn alle voertuigen ermee uit te rusten”, zegt Pascal Smet, “al kan ik er nog geen jaartal op zetten”.
(uit De Standaard)

Het zijn wel veligheidscamera’s, die enkel door politie kunnen bekeken worden. Dus je zal niet de mogelijkheid hebben op de site van de MIVB om de camera van tram 92 te bekijken om te zien of het druk is en wat die blonde van 7u17 nu weer aan heeft.

Share
  • Teuk Henri

    Camera of niet. Vorige week in de metro van de Beurs in elkaar geslagen geweest. Als ze je willen hebben, zullen ze het niet nalaten. Die camera’s geven ‘een gevoel’ van veiligheid. Verder niks garantie op een veilige thuiskomst. th

  • Jan

    Het is ook inderdaad niet veilig. En wat doe je met politici die zeggen dat de kans om op je gezicht te krijgen maar één keer is op 5j?