Drukke week op komst voor de MIVB

Vanaf volgende week wordt de nieuwe tramlijn 24, samen met de nieuwe T3000-stellen in gebruik genomen. Deze zal het station van Schaarbeek verbinden met het station van Boondaal en zo de grote ring trachten te ontlasten tijdens de spits. Tram 52 zal een nieuw traject volgen, namelijk langs het kanaal. Deze 2 nieuwigheden mogen we eigenlijk al zien als het begin van de herschikking van het net.

De MIVB zou volgende week woensdag ook de nieuwe kleuren van haar voertuigen voorstellen. Eén ding is al zeker geen geheim meer: we zullen afscheid moeten nemen van het opvallend gele en wennen aan een nieuw, minder opvallend grijs.

Share
 • Wat dat grijs met oranje (zilver met een toetsje aan koper dus, hé, volgens een interview dat ik onlangs hoorde ;-)) betreft: het is inderdaad wel stijlvol en lekker gestilleerd, maar ik blijf het jammer vinden dat er weer een heel deel kleur verdwijnt uit onze hoofdstad. Laat ons maar hopen dat het snel lente/zomer wordt!

 • Wat ik al mocht begrijpen:

  -Oranje met grijs: metro (zoals het nu eigenlijk al is…)
  -Rood met grijs: bussen
  -Geel met grijs: trams(cf. T3000)

 • even ter info : op de lijn 24 rijden momenteel trams van het type 7700 en dit om volgende reden : nog niet genoeg materieel T3000 voorhanden. De T3000 rijdt momenteel op de lijn 91
  Zoals ik reeds zei in een andere reactie : de T3000 is echt een pareltje 🙂