Tasso – Thurn & Taxis

Gisterenavond zijn we naar de site van Thurn & Taxis geweest om het nieuwe restaurant aldaar eens uit te testen. Naam van het restaurant : “Tasso“. Waar dat voor staat wist ik niet… nu weet ik het wel : een supertrendy, kwaliteitsvol restaurant.. eentje dat (denk ik toch) nog niet is ontdekt door de grote massa. Het decor buiten het restaurant is al fenomenaal maar ook binnen mag het decor gezien worden : heel speciaal. Donker maar toch licht genoeg. Gezellig en toch massa’s ruimte. Loungy muziek maakt het plaatje compleet.

De bediening was perfect tweetalig (een verademing in Brussel) en enorm vriendelijk. Fusion en originele creaties zijn het ordewoord in de keuken. Met andere woorden : we hebben gesmuld… We namen als voorgerecht : sushi voor mijn vrouw (6 stuks aan 12 €) en tandoori gerookte zalm met een heerlijke salade erbij voor mezelf (13 €). Als hoofdgerecht : lamsgebraad met champignons en koriander met couscous (die zonder problemen op vraag van mijn vrouw werd vervangen door aardappeltjes in de schil, (keuze van de chef) en rund tagliata met ricotta salade, parmesaan en een saus op basis van chianti (en nog iets wat ik vergeten ben). Beide gerechten respectievelijk 21 en 20 €. Overheerlijk !
Bij dit alles kwam een Chianti die 28 € kostte (niet van de goedkoopste wijn, maar wel heel lekker en perfect hierbij… goede keuze van de ober). Plaats voor een dessert was er niet meer, maar ook deze zagen er super uit… Het restaurant ligt wat ver van de bekende paden, maar is zeker de omweg waard. Parkeerruimte zat in elk geval. Dit resto staat werkelijk in mijn top vanaf nu! (voor mijn andere recensies over restaurants : zie resto.be (Philippe, Brussel) Ook voor grote groepen vrienden is er plaats : toffe grote ronde tafels waar toch een tien man aan kan zitten.

Nu nog een reden vinden om nog eens iets te vieren, zodat we terug kunnen gaan…

Philippe Putman

Share
 • petervc

  Tasso>>>In the 15th Century, Francisco Tasso organised a postal service between Milan and Innsbruck. In 1516, Tasso moved to Brussels to set up Europe’s first international postal service between Brussels and Vienna. (van de site ‘The Brussels Connection’)

 • Kurt Boes

  Ben er een aantal maanden geleden ook gaan eten. Was inderdaad trendy, leuk ingericht en lekker. Maar op een salade van sint-jacobsschelp met (…) én snippers van ganzenlever, waren ze wel de snippers van ganzenlever ‘vergeten’. Zowel tijdens het voorgerecht van een van mijn tafelgenoten, als bij het hoofdgerecht van mij en een andere tafelgenoot. Toen we de maître d’hotel hierop attent maakte, keek hij zelfs niet vreemd op. Hij vertrok gewoon naar de keuken, kwam ff later terug met 2x twee snippers op een bordje en zette die op tafel. Zonder verontschuldigingen, zonder ook maar een kik te geven, laat staan een kleine tegemoetkoming van het huis owv de ‘vergetelheid’. Laat het duidelijk zijn, de klant die niets zegt, krijgt geen snippers op zijn bord. Onvergeeflijke houding in een restaurant dat zich een bepaalde klasse wil aanmeten. Maar voor de rest, zoals ik al zei, lekker gegeten en gedronken.

 • buys greta

  Ik ben het ten zeerste met u eens – ben er al meerdere malen geweest, telkens met andere gasten en steeds veel lof ontvangen –

 • Gijs

  Onlangs gegeten bij Tasso. Locatie en inrichting buitengewoon fraai. Helaas viel het diner tegen. Asperges a la Flamande als voorgerecht. Asperges waren vrijwel rauw en twee asperges smaakten muf.
  Het tussengerecht van tarbot en pasta was uitstekend. Het hoofdgerecht met Pata Negra niet bijzonder. Het grote probleem waren de wijnen. Bij de asperges een veel te zoete wijn, die eerder bij ganzenlever paste. De chardonnay bij de tarbot had teveel hout. Over de bejegening geen enkele klacht. De omgeving maakt een bezoek meer dan waard. Nu het eten nog.

 • Roberto

  Ik ben er onlangs geweest en inderdaad de prijzen plakken niet methet eten in ons bord. Te weinig. ik dacht dat ik altijd maar hapjes kreeg. Maar de bediening was gewoon perfect. Een nieuwe verantwoordelijke, zeer goede sommelier voor advies van de wijn, perfect onthaal,… dat laat je vergeten wat in je bord is. De verantwoordelijke aarzeld niet om te vragen dat alles goed gaat, altijd aanwezig. Zeer profesioneel team.