Het einde van “Zone 02??

Een vriend van me die journalist is en onder meer voor de franstalige Zone 02 schreef liet onlangs via zijn weblog weten dat ze door “De Persgroep” werden ingelicht dat er wellicht een einde zou komen aan de “Zone?-magazines. Dit zou dus niet enkel het einde betekenen van het Brusselse “Zone 02”, maar ook van het Antwerpse “Zone 03” en het Gentse “Zone 09”. Wel zou er gedacht worden aan een ander gelijkaardig magazine, maar dan wel op maandbasis.

Share
 • Zone 02 wordt teruggeschroefd naar een 2-wekelijks magazine ipv wekelijks.
  De franstalige journalisten worden naar het schijnt ontslagen omdat ze geen bijdragen leverden aan de nederlandstalige versie van de krant (omgekeerd kan dat blijkbaar wel).
  Bon, dit is de versie die 1 week oud is (TV-Brussel), maar ik kan me niet voorstellen dat die versie nu al verouderd zou zijn.

  Er zijn dan ook genoeg “gratis” magazines, en ik kan me voorstellen dat de reclame-inkomsten serieus beginnen tegen te vallen

 • Ik ga ze in ieder geval niet missen…

 • Pingback: Smetty’s Soapbox » Stopt De Persgroep met oa. de “Zone” 02?()

 • http://www.zonemagazines.be/index.asp

  “Deze ontwikkeling gaat gepaard met een aantal belangrijke innovaties.
  Vanaf mei worden alle Zone/magazines gedrukt in het nieuwe ECO Print Center van de Persgroep in Lokeren. Dit betekent een forse verhoging van de drukkwaliteit en een handig, compacter formaat.”

  “Dit voorjaar lanceren de Zone/magazines voor alle bestaande Zones ook superpraktische stadswebsites….”

 • Ok, my bad, zal 3 keer nadenken voor ik iets post 🙂

 • mich: niet doen… wij houden ervan om elkaar te kunnen verbeteren 😉
  Ik hoop maar dat die Noirauds echt de straat op gaan vandaag (en mijn bronnen dus correct waren)