L’Achepot

Geen superbudget voorhanden, maar toch eens goed gaan eten? Kan in L’Achepot (Place Sainte-Catherine 1)! Ben er gisteren met een vriend en mijn vriendin zeer lekker gaan tafelen. De keuken is er typisch Belgisch/Brussels. Van de kaart kozen we Waterzooi, Ballekes en steak, en niemand die hier ook maar iets kon aan opmerken. Enfin, da’s nie helemaal waar: mijn vriendin merkte op da de ballekes behoorlijk groot waren. De porties waren dus royaal en alle gerechten zijn rond de 15 €. Met water, wijn en koffie inbegrepen hadden we een rekening van 25 € elk.

Wat opviel was dat de muziek er heel modern is, de bediening zeer vriendelijk en de inrichting sober maar mooi (de toiletten waren dan weer wel in een zeer opzichtige kleur geschilderd!), en je geniet er van een mooi uitzicht. Van hieruit is het maar enkele stappen naar de Monk, moest je je diezelfde avond nog eens wil laten afblaffen door die gast achter de toog (wat is die gast zijn probleem?).
Binnenkort (dit zal hiervan afhangen), zouden we daar terug op het terras moeten kunnen gaan zitten.

Share
 • putte

  absoluut gelijk : zou er nog aan toevoegen dat hunne huiswijn er ook mag zijn , zeker voor die prijs… alleen zit ik niet graag boven…

 • Ik ben er ook al meermaals lekker gaan tafelen, en inderdaad, een aanrader. Een bemerking echter qua royale porties : op een bord staan er suggesties, en ik heb de indruk dat de porties in die sector iets minder royaal zijn, maar tis alweer even geleden, dus misschien is dat ondertussen bijgesteld.

 • Steve

  Ik was al verschillende keren bij de Achepot gepasseerd en had de naam ook al een paar keer zien langskomen, dus ben ik er vanavond ook maar eens gaan eten. Ik moet zeggen dat mijn ervaring toch een stuk gematigder positief is.

  De bediening en het menu zijn goed tweetalig, wat toch het vermelden waard is. Het is niet altijd even handig dat het menu in krijt op de muur geschreven staat (nogal onhandig als je tegen de muur zit en jezelf constant moet omdraaien), maar goed, niets tegen een beetje creativiteit.

  Alleen… royale porties? Zeker niet, wat mij betreft. Ik had gamba’s met kervelboter gekozen; normaal een voorgerecht, maar met een supplement van 3 euro kon het ook als hoofdgerecht. Nou, ik heb er zeker niets extra voor gekregen: vier gamba’s, een kleine portie sla en een tomaatje. Zelfs een kleine portie friet/aardappelen/pasta was niet inbegrepen, die werd nog apart aangerekend. Een van mijn tafelgenoten had balletjes in tomatensaus genomen; dat waren slechts twee balletjes (vrij groot, maar toch). Het gevolg is dat we thuis bijna direct iets om te knabbelen grepen, terwijl we over het algemeen toch geen veelvraten zijn.

  Anderzijds was er niets aan te merken op de smaak, die was goed. Het zag er ook allemaal heel vers uit en het was verrassend snel klaar. Maar ik vind 17 euro (14 3) uiteindelijk nogal veel voor vier gamba’s en een beetje groen. De bediening was ook niet altijd even vriendelijk: ze hadden ons (we waren met z’n drieën) vlakbij de openstaande deur gezet, waardoor ik na een tijdje (toen het donker begon te worden) wat kou begon te krijgen aan mijn rug. Uiteindelijk heb ik gevraagd of ze de deur niet een klein beetje konden sluiten; ik kreeg als antwoord dat het alleen zin had om de deur volledig te sluiten, wat dan maar gedaan werd, maar kennelijk niet met al te veel zin.

 • Hier ook een fan van de Achepot.
  Ik ben er al veel geweest, nog nooit slecht gegeten, en nadien is de Roskam op 30 sec stappen!

 • Dit toont nog maar eens aan dat momentopnamen maar momentopnamen zijn… ik moet dringend eens terug naar Notos 😉