Brussel draadloos ?

De Standaard van gisteren meldt dat het Brussels Gewest wil investeren in draadloos internet en dit door 20 hotspots. Het artikel in Le Soir kon ik op hun website niet terugvinden.

Share
 • Steve

  Dat zou fantastisch zijn. Nu is het niet veel soeps meer met die paar zuilen die nog werken (welke eigenlijk?).

 • inside magazine had daarover een gans artikel in januari.
  Herve Feuillien:
  “Het project voorziet in gratis toegang voor de Brusselaar, inde mate van het mogelijke…”
  “Wij willen een stedelijk netwerk maken voor het grote publiek maar dat ook open zou staan voor de KMO, doch niet voor grote bedrijven […] en zin ons ervan bewust dat wij bepaalde uitschuivers moeten vermijden, zoals buitenlandse bedrijven die van deze situatie zouden profiteren”

 • Ja, maar in dat artikel zei hij dat ze voornamelijk keken naar WiMax, en niet de Wifi die we nu al hebben (802.11b/g), en dat hun streefdoel was: 2007 (of was het 2009).
  Toen ik het artikel las, dacht ik: OK, dus van die kant moeten we ook niet veel verwachten.

 • Ik zou er niet teveel van verwachten
  Iemand hier ervaring met de Wimax van http://www.clearwire.be/?

  Als ik mijn adres test is het gelijkvloers niet beschikbaar, ik moet minstens op de 1ste verdieping zitten voor ontvangst. Of lees: de modem op de zolder zetten (met eventueel een buitenantenne op het dak) en dan met hun clearplugs via het electriciteitsnetwerk naar beneden (niet draadloos dus)

  en zal 3mbps dan voldoende zijn? ik heb nu al 8 mbps met adsl rocket

 • Het is idd WiMax en het streefdoel is 2009 (einde legislatuur). Als het vertragingen in de grootte-orde van het Flagey stormbekken krijgt, mogen we iets concreet verwachten tegen dat WiMax voorbij is gestreefd…
  Richard: 3mbps is enough for everybody (vrije parafrase op onze vriend Bill)

 • Clearwire is geen WiMax, wel “pre-wimax”. De WiMAX standaard staat nog niet helemaal vast. Wimax gebruikt een “eigen interpretatie” van die niet vaste standaard, dacht ik.

 • Een kaartje van gratis Wifi locaties in Brussel vind je hier:
  beta.plazes.com

 • Volgens dit artikel zijn er nogal wat veiligheids-issues met Wifi : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF15032006_066

 • Zijn de stralingsniveaus in Brussel nog niet hoog genoeg? Zucht. http://www.beperkdestraling.org/WiFi/WiFi.aspx