Soleil failliet?

Soleil failliet
Het was u misschien nog niet opgevallen, maar sinds een dagof twee zijn de ramen van de Soleil witgeschilderd en hangt er een bericht als zouden er renovatie werken plaats vinden. Uit welingelichte bron vernemen we dat dat in feite een eufemisme is voor een faillissement. Het café zou een bezoek gekregen hebben van de fiscus, en wegens enige creativiteit in de boeken, veroordeeld zijn tot het betalen van een gepeperde boete. De eigenaars hebben kennelijk beslist dan maar de boeken neer te leggen.

Nu, ik had de indruk dat de Soleil eerder goed draaide, dus het zal waarschijnlijk maar een paar weken duren vooraleer het weer opengaat met een nieuwe (of dezelfde) eigenaar. Het is te hopen, we zijn duidelijk aan het warmlopen naar terraskesweer toe. Neem het zonnetje van vandaag, plak er 10 graden bij en we zijn vertrokken. Un rayo de sol, oh-oh-oh.

Share
 • Bad news… zat er onlangs nog.

 • Tis te hopen dat het geen maanden leegstaat zoals het geval was met de Lombard. Kwam er deze week sinds de heropening … hun cappucino kwam ver in de buurt van wat een cappucino moet zijn 🙁

 • De Confrater aan het station van Etterbeek deed ook verschillende keren failliet. Kan je dat geloven? Weinig cafés draaien immers zo goed. Er gingen toen geruchten dat het café voor witwas operaties werd gebruikt. Misschien is dit wel een gelijkaardig verhaal.

 • de mop die bij ons de ronde doet is “gaan we geenen gaan drinken in de schaduw van de zon”?
  waar een toenmalige collega dan altijd op antwoordde als we ter plekke waren: “maar allez gasten, er is hier toch geen zon”

  :s
  die blijft meegaan…al jaren…

 • @Emmanuel
  De Confrater is de eerste keer ten onder gegaan toen ‘Blondie’ (de eigenaar en uitbater) zich heeft opgehangen in het midden van zijn kafee. Het heeft toen een tijd geduurd vooraleer het opnieuw openging.
  Het is toen terug open gegaan toen 3 ex-studenten er wat geld hebben tegenaan gegooid. Spijtig waren ze enkel eigenaar en hebben ze het dagelijks beheer overgelaten aan 2 studenten. Dit is (meen ik mij te herinneren) dan op een failliet uitgedraaid.
  Een beetje later heeft een vader van een student het boeltje opgekocht en heringericht…
  En toen ben ik er niet meer gekomen (1997).
  Wat er ondertussen is gebeurd heb ik geen zicht op, en ik heb eigenlijk nog weinig behoefte om naar een studentenkafee te gaan. Naar het schijnt komen nog heel wat ex-studenten afgezakt naar Luigi’s op een vrijdag, maar het kan mij niet bekoren.

 • tennessee

  a mi corazon, oh-oh-oh.

  (donde esta lucia?)

 • judit

  de confrater is nu uitgebaat door frederik de gucht dacht ik en nog een paar mensen (solvay denk ik)

  ik weet niet goe of ze ook eigenaar zijn, het draait momenteel in ieder geval zeer goed.

 • Piet

  De confrater wordt al enkele jaren opengehouden door, als ik mij niet vergis, Frédérik en Steven beiden oud solvay die het overnamen van peter en edu die het café ernaast hadden overgenomen (vroeger den brosser), er een lounge café van maakten en enige tijd later de boeken neerlegden. De confrater draait blijkbaar nog beter als ten tijde van de vorige eigenaars, de laaste keer dat ik er geweest ben op een vrijdag met enkele kameraden speelde er een bandje en zat de keet vol. Spijtig genoeg geraak ik er te weinig het werkleven…

 • Stella

  Was dit even schrikken. Maar gelukkig is er niks van waar. De Soleil draait op volle toeren. Een jarenoude foto … Waar komt zo’n verhaal dan vandaan ? Wie vindt het uit ? En : waarom ?

 • Dit was wel waar op 16 maart 2006 – vorig jaar dus 😉

 • @Stella: inderdaad, woonde er toen naast, en is effectief een hele tijd dicht geweest…

 • Confrater draait inderdaad volle bak!
  Dooie kerel is weggehaald, spiegelbal in de plaats en het volk is niet meer weg te houden. Zomer is wat rustiger wegens blok en examens en vakantie, maar de rest (vooral het begin) van het jaar zit het praktisch elke avond vol, zeker sinds er regelmatig een dj komt draaien.
  Pinten zijn er nog altijd 1,50 en voor een longdrink(whiskey-cola & gin-gini etc…) ist maar 4€ en hierbij krijgt ge een gans fleske frisdank en nie van die bucht uit grote flessen.
  zeker ne keer passeren dus!