Weinig nederlands op Coditel kabel

Deze week in mijn bus: “In maart 2006 wordt Coditel volledig digitaal“. Als Coditel-klant kan ik gratis overstappen naar digitale televisie: meer zenders, meer keuze en verbluffende digitale kwaliteit. Allez, alleen maar goed nieuws, kennelijk. Toch maar eens checken of we nu eindelijk National Geographic of Vitaya krijgen…

Wel, dit zijn de 17 nieuwe kanalen:
Coditel digitaal: nieuwe kanalen


Daar zit welgeteld 1 (één) nieuw nederlandstalig kanaal bij, 4 franstalige en 12 arabische zenders. Dat laatste dozijn is een inhaalbeweging: er waren tot nog toe enkel 1 turks (TRT-Int) en 1 marokkaans (RTM) kanaal. Maar laat ons zeggen dat die 17 extra kanalen voor de Brusselse Vlaming wat mager uitvallen. De troostprijs: JIMtv, Kanaal-Z en vitaya waren vroeger enkel beschikbaar in Wemmel-Drogenbos maar zijn vanaf 28 maart ook te bekijken in digitale versie. Joepie.

Share
 • Gehoord op fm brussel:
  Vandaag hield coditel een persconferentie: Coditel is overgenomen door een nieuwe groep, met name het Franse Numéricable, da’s de leider van de Europese kabel. In het verleden niet alleen klachten over de dienstverlening aan nederlandstaligen, maar ook het nederlansdtalig aanbod qua televisiezenders en misschien nog wel meer over de extreem lange wachttijden en erbarmelijke sfeer in het enige verkooppunt van Brussel n in de twee Kerken straat. De overname door dat franse moederbedrijf moet er voor zorgen dat daar verandering in komt. Eerst zien en dan geloven, maar het nieuwe Coditel doet in ieder geval wel de belofte. Om te beginnen over de dienstverlening, vooral de telefonische dienstverlening in het Nederlands. Tot nu kon je daar als Nederlandstalige zéér lang aan de lijn hangen , vaak om dan nog niet geholpen te worden. Daar zou verandering in moeten komen. Vroeger behandelde Coditel al die oproepen zelf, intern dus, franstalig en nederlandstalig,maar dat wordt nu opgesplitst.

 • Jos

  Nu de naam officieel Numericable geworden is, kreeg ik alvast de aankondiging daarvan in de bus, samen met een eentalig Franse gids van BeTV. Dus nog even afwachten over hun voornemens voor een betere Nederlandstalige dienstverlening.

 • Matts 1080

  BeTv is toch de franstalige Prime? Lijkt me toch normaal dat hun gids in het Frans zou zijn…

 • Jos

  Waarom bieden ze dan Prime niet aan, en sturen ze mij niet de gids van Prime?
  De aankondigingen op hun service-kanaal zijn op dit moment overgeschakeld op eentalig Frans.

 • Jos Vermeulen

  Mja, zoals ettelijken hier geopperd hebben: aan de satelliet (als je der plek voor hebt tenminste). Ik pluk heel wat leuke zenders uit de lucht, waaronder mijn favoriete engelstalige nieuwszenders.
  Coditel lijkt me eerder een communistische nering met navenante dienstverlening. Toen ik vroeger in de buurt werkte zag je ze daar van ‘s morgens vroeg aanschuiven, net de inscheping van de Ark van Noach.