Grof huisvuil

Grof huisvuil kan je een paar keer per jaar kwijt aan Net Brussel

Na eenvoudige afspraak gemaakt via het gratis groen nummer INFO 0800 981 81 haalt “Net Brussel” uw grofvuil aan huis op, alle dagen van de week en eveneens op zaterdag.

Je kan eruiteraard ook mee naar een van de containerparken (doe dit met de auto, niet met de tram… hiervoor is het openbaar vervoer echt niet aangewezen!).

Tweede Britse Legerlaan 676, 1190 Brussel
Rupelstraat, nabij de Van Praetbrug te 1000 Brussel

Maar Ukkel heeft sinds kort het initiatief genomen om op geregelde tijdstippen de ophalingen collectief te organiseren. Vanavond is de avond dat we alles de straat op mogen zetten, en hier is als het ware een stormtoeloop begonnen. Mensen halen het grof huisvuil nog op vooraleer het eventueel de schroothoop opgaat.
Misschien is dit idee van collectieve huisvuilophaling nog zo slecht niet en moeten meerdere gemeentes daarmee van start gaan (ik weet dat er politici dit lezen! de snelste kan het in zijn programma voor de gemeenteraadsverkiezingen zetten… 😉 ) Zo voorkom je blijkbaar dat nogal wat schroot op de schroothoop belandt.
Voor wie het kan interesseren, er staat een groene tweepersoonssofa in de Rue du Framboisier in Ukkel, wees er snel bij!
Nb: Ik wens geen opmerkingen te zien over de franstalige versie van mijn straatnaam, ‘t is veel mooier!

Share
 • Het stopt hier niet… de onderburen hebben zich niet aan de 2 kubiek gehouden, en er staat waanzinnig veel materiaal die je makkelijk op een brocante kunt verkopen. En dat is wat die mannen momenteel in de straat waarschijnlijk ook zullen doen.
  Misschien moet een politiepatrouille enkele ronden komen doen, want er zal nog nachtlawaai van komen indien het zo nog een tijdje zo door gaat!

 • Lieven

  Onlangs moest ik naar het containerpark om een aantak zakken bouwafval weg te gooien.

  Mijn ontsteltenis was groot toen ik zag dat het containerpark op maandag dicht is, van dinsdag tot vrijdag slechts open is van 9 to 16 uur (net de uren wanneer de meeste mensen gaan werken zijn) en de zaterdag ook slechts open van 9 tot 16 uur.
  Het reultaat van deze slechte openingsuren is dat er op zaterdag een file van jewelste staat.

  Ik ben zelf afkomstig uit een gemeente van 15000 inwoners en als ik het containerpark daar vergelijk met het containerpark in Brussel (toch iets meer dan 15000 inwoners) ben ik geschokt.
  In mijn vroegere gemeente is het containerpark groter, efficienter georganiseerd, gratis, open tot 19:00h ‘s avonds, open vanaf 08:00h ‘s morgens, 6 op 7 open, … kortom het containerpark daar is klantvriendelijk.

  Nu begrijp ik waarom Brussel er zo vuil bij ligt. Men zet de mensen niet echt aan om te sorteren, te recycleren, zaken naar het containerpark te brengen, …

 • ely

  Vele jaren geleden deed men ook zo’n huisvuilophaling in mijn gemeente Laken (Brussel dus). Je mocht ‘s avonds alles al buiten zetten en tegen de morgen was de helft al weg. Meegenomen door hen die het konden gebruiken ofwel kwam je het 2 straten verder terug tegen. Waarschijnlijk kostte dit systeem van ophaling teveel geld en is men ermee gestopt. Jammer. Want mijn buurt is nog altijd 1 groot sluikstort. Het systeem dat Brussel nu heeft, je eigen groot huisvuil naar bepaalde plaatsen brengen, werkt maar voor de helft. Grote sttukken zoals sofa’s en kasten krijg je sowieso niet in je wagen. De bewoner/vervuilers dumpen nog altijd alles op straat, zonder ook maar 1x beboet te worden. De overheid probeert zijn beste de doen, maar de vervuiler heeft geen greintje respect.

 • Pascale

  Ik probeer op 6 november Net Brussel te bereiken om een afspraak te maken om bouwafval te komen afhalen.
  Na 7 min 40′ wachten en steeds hetzelfde muziekje te horen wordt plotseling de verbinding verbroken…
  Zeer klantvriendelijk!

 • bartje

  In principe is het verboden het grof huisvuil op te laden, zelfs als het nog bruikbaar is. Zodra het immers op de stoep is gezet, wordt het eigendom van de stad, en mag slechts een erkende ophaler het opladen. Nochtans is het vaak een win-winsituatie, de stad heeft minder m³ afval, en iemand anders kan geholpen zijn met je afval…