Coditel doorgelicht

Toen ik onlangs nogmaals de site van Coditel bezocht, stelde ik vast dat hun duurste abonnement slechts 34,90 euro kostte. Dat is zo’n 14 euro minder dan wij momenteel betalen voor ons abonnement bij Coditel. Toen ik de helpdesk daarover opbelde kreeg ik het laconieke antwoord dat ik eenvoudigweg een fax moest sturen en dat we dan konden genieten van de nieuwe voorwaarden.

Ik kan er met mijn hoofd echt niet bij. Als een supermarkt zijn prijzen herziet dan genieten alle klanten toch ook meteen van de nieuwe prijsvoorwaarden? Bovendien zijn het toch in het bijzonder de oude meest trouwe klanten die je wil houden, niet?
Wraakroepend. Je zou er zo lid van Test Aankoop van worden. Test Aankoop heeft Coditel overigens al eens terecht gewezen over een andere aangelegenheid en pas nadien hebben ze hun politiek herzien. Noodgedwongen. (Zie artikel door Frank: “Coditel past helpdesknummer aan.“)

Deze namiddag waren we bij Base en daar vertellen ze het je er tenminste bij in het begin. “Je kan eens om de drie maanden je contract herzien en als je bij ons betere voorwaarden ziet, kan je daarvan genieten.? Dat is toch iets sportiever en eerlijker naar de klanten toe. Alhoewel het natuurlijk nog eerlijker zou zijn, eenvoudigweg alle contracten te herzien wanneer betere voorwaarden kunnen worden geboden.

Ik ben in ieder geval tevreden dat Test Aankoop als consumentenorganisatie blijkbaar meer bevoegdheden zal krijgen en ik hoop dat ze Coditel nog eens aanpakken.

Share
 • Over welk abonnement heb je het dan? Internet? Televisie? Telefoon?

  Ik betaal voor tv bij UPC 35 euro per 3 maand, 45 euro per maand voor internet(hopelijk zakken de prijzen ooit, internet is in dit landje gewoon TE duur…)

 • Ik heb het over hun Speedclick Internet abonnement http://www.coditel.be/Default.aspx?tabid=186

 • Jan

  Je kan makkelijk klacht indienen per email bij de federale economische inspectie:

  Eco.Inspec.Dir1@mineco.fgov.be
  Hun website: http://www.mineco.fgov.be

  Allen doen, daar dient dat ministerie toch voor, eens zien of het ietwat veranderd…

 • Interessant, dat wist ik niet. Maar is wat zij doen illegaal of gewoon klantonvriendelijk?

 • Dokus

  ja hier in frankrijk betaal ik tijdelijk 29€ voor een draadloze verbinding, mooie draadloze modem krijg ik gratis in bruik, maar de kwaliteit van internet is hier toch een stuk minder dan ik gewoon ben in brussel (normaal via upc chello)