Sint-Joost blijft armste van het land

Opvallend in de nieuwe cijfers is dat enkele Vlaamse faciliteitengemeenten erg hoog scoren in de lijst. Zo is Wezembeek-Oppem de tweede rijkste gemeente van België, Kraainem staat op drie, Sint-Genesius-Rode op acht. Bij de arrondissementen is Brussel-Halle-Vilvoorde het derde rijkste arrondissement van het land.
op Brusselnieuws

De welvaartsindex van de Brusselse gemeenten:
Welvaartsindex van Brussel
De hoogste index vind je in gemeentes als Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Agatha-Berchem. Vooraleer dat zou doen denken dat genoemd worden naar een heilige een voordeel oplevert: de laagste zijn Sint-Joost-ten-Node, Sint-Jan-Molenbeek en Sint-Gillis. De middenmoot is niet katholiek.

PS: de claim “rijkste gemeente” hierboven is niet gebaseerd op de welvaartindex, maar op gemiddeld belastbaar inkomen. Vandaar de verschillende top 3.

Share
 • Protest

  Zwaar protest wanneer er in Parijs twee jongeren sterven, de cartoonrellen, de rellen in Borgerhout.

  Een ding wat je alleszins niet kan zeggen is dat de Noord-Afrikanen(moslims)zich geen volk voelen.

  Vandaag vond er een roofmoord plaats in het Centraal-station van Brussel. Belgen voelen zich ongelofelijk vaak onveilig door Noord-Afrikaanse bendes die zich niet gedragen. Moeten we meteen drastisch optreden?

  Waarom laten wij niet eens weten dat we dat gedrag niet pikken??
  Niet alleen Belgen moeten protesteren, maar eigenlijk iedereen. Is het niet beter zoiets dan niets zeggen en politiek in het geheim schijnheilig extreem te spelen?
  Waarom treden we niets als volk, zowel blank en zwart, naar voren om te tonen dat we meer veiligheid willen???

  Brussel gaat de laatste tijd gebukt onder bankovervallen en naar mijn gevoel ook een groter wordende criminaliteit en agressiviteit.
  Wat denkt u?
  Waarom kunnen wij nooit een volk vormen?
  Iedereen moet zich aan de wetten houden.

 • shock

  Je verwoordt waarschijnlijk de gedachten van vele duizenden mensen (inclusief mezelf), er moet inderdaad al heel wat gebeuren voor we (durven) reageren. Politici blijven voorlopig ook op de achtergrond, waarschijnlijk om net dezelfde reden: bang om politiek incorrect bevonden te worden. De Belg (Vlaming) zal zijn stem pas verheffen in het stemhokje zeker. Extreem rechts wrijft zich al in de handen.