20km, de voorbereiding

Binnen een maand is het zover, de 20 km door Brussel. Ik ga je niet meer proberen te enthousiasmeren voor dit event, je bent ofwel ingeschreven of je bent het niet. Het lezen van de blog van Lien heeft mij aan het denken gezet en uiteindelijk heb ik me laten overhalen door de mensen van Sportopolis
Ik beklaag het mij al een beetje. Ik ben dan misschien wel sportief aangelegd, lopen is nooit mijn forte geweest. Mijn gewrichten beginnen na een aantal trainingen op te spelen. Dit is niet anders deze keer. Ook al beperk ik de looptrainingen tot twee per week (wat echt een minimum is om de 20km op een deftige manier uit te lopen), ik heb er weer van. Ik zal het de komende week weer wat rustiger moeten doen. Laat ons hopen op een vlot herstel, conditioneel zit het eigenlijk wel snor.
Zijn er nog mensen in de blogosfeer, buiten Lien, die zich hebben ingeschreven? En waar mikken jullie op: gewoon uitlopen, of wil je binnen een bepaalde tijd aankomen?

Share
 • Hej Mike. ‘k Zit met hetzelfde probleem als jou… Conditioneel in orde (maar er zou toch wat bijgetraind moeten worden om de 20 in minder dan 2 uur uit te lopen – mijn streefdoel), maar kleine blessures (onstoken peesje in mijn linkervoet dat maar moeilijk geneest en een gevoelige knie) houden me geregeld enkele dagen stil… ‘t Is en blijft schipperen en gokken tussen lang genoeg rusten en niet te lang wachten om te trainen… Maar ik geraak er wel 🙂 Tot eind mei !?

 • Ik zit een aantal dagen in San Francisco volgende week en wil perse de Golden Gate eens overlopen… en ik twijfel nu of dit wel een goed idee is.
  kruis vingers (sorry voor deze slechte vertaling)

 • Kine vertelde me net dat ik me ruim een week kalm dien te houden… No golden gate dus!

 • Ha, leuk dat ik mensen op goeie ideeën breng!
  Veel succes in Brussel!

 • jochen

  Ik hoop zondag de 20km te kunnen uitlopen, voor een eerste keer vond ik dat al genoeg als doel. k ben er niet meer zo zeker van… Gisteren (dinsdag) heb ik na 2 weken rust terug meer dan 10km gelopen, het ging wel maar het zijn er nog geen 20. Ik zal vrijdag nog een klein toerke lopen en dat zal moeten volstaan.
  Allez duimen voor elkaar en dat we over die streep geraken 😉