Studenten veroveren dan toch de stad?

Het jammere van de verschillende hogescholen en uniefen in Brussel is dat ze, naast kwaliteitsvolle opleidingen, vooral een veilig cocon-gevoel geven aan de studenten. Wat tot cocoonen op de campus leidt, en dus een onvolledig beeld over het bruisgehalte van Brussel. Vzw Quackstop wil hierin verandering brengen met een waaier aan activiteiten die het culturele aan het actuele linken, telkens met Brussel en studenten als rode draad.

Deze week staat er een heuse Brusselweek op stapel met lunches, muziek, Brusselse veroêle, koken en kunst. Wat mijn aandacht onmiddelijk trok is de picknick op dinsdag 2 mei, waar Pascal Smet (Brussels Minister van mobiliteit) zijn Brussel zal tonen…

Meer info kan je vinden op hun website www.quackstop.be.

Share

Aboutnico

Nico. Bijna 30. Jonge vader. Blijven hangen in Brussel na studies. Ambtenaar. Gewoond in Etterbeek, Aalborg (DK), Oudergem, Etterbeek, München (DE), Schaarbeek en nu Sint-Joost-ten-Node. Levensgenieter (naar eigen gevoel), beetje workaholic (volgens anderen) - maar daaraan wordt gewerkt :-). Bierliefhebber, amateur-kok. Totaal a-muzikaal. Believer van het goede in de mens en/of maatschappij. Check www.deblauwe.be als je meer wenst te weten...
 • stef

  ik zit momenteel op kot in leuven en het valt me tegen. Om uit te gaan is er wel nog vaak iets te doen. Maar de stad Leuven si een echte tegenvaller. De stad is na 9uur savonds vaak zo dood als ne pier (veel zaken sluiten dan al) en qua architectuur is hier niveel te zien. Hetgeen er is, is wle mooi opgepoetst wat je in brussel niet altijd kan zeggen, maar toch. na een week op kot had ik precies de hele stad al gezien. Nu het heeft ook zijn charme: de twee begijnhoven,de oude markt, het stadhuis,..
  maar buiten enkel de studenten is hier niks, die stad leeft op niks anders. Nu dat had ik allemaal wel kunne verwachten.

  Nu ik ken mensen op de vub, ik weet wel dat de campus uit het centrum ligt. Maar dan nog, die komen me dan vertellen dat ze het centrum van Brussel ni kennen. Ook veel mensen (enkel Vlamingen?) kijken neer op brussel. Ze kennen de stad zelfs ni, ook al wonen ze er 10km vandaan. Bizar vind ik het.
  Ik hoop dat dit initiatief ertoe bijdraagt dat ze de stad eerst bezoeken voor ze een oordeel vellen.
  ciao amigos.

 • karel

  Stef moet dringend eens leren spellen.