Tankagressie in Zellik

Een Congolese asielzoeker is aan een tankstation in Zellik zwaar in elkaar geslagen, omdat hij niet snel genoeg wegreed.
Een bewakingscamera filmde hoe de man veertig seconden lang de ene vuistslag na de andere kreeg. De aanvaller sloeg ook het portier dicht terwijl een been van het slachtoffer er nog tussen zat.
via vrtnieuws.net

lk zag net de beelden op bovenstaande link en hoop dat jullie deze ook bekijken. Ik woon al heel mijn leven dicht bij Laken, allé er net naast. Maar ik krijg meer en meer angst van mijn eigen buurt.

Ik weet dat we er niet veel aan kunnen doen, toch niet meteen. Maar aangezien dit een site over ons geliefd Brussel is, wil ik dit ook aanhalen.

Ik hoop dat de toestand gaat verbeteren. Of is dit een illusie?
Als je niet wil spreken over hoe erg dit is, misschien dan wel over wat er zou kunnen gedaan worden aan zo’n zaken en hoe jij de toekomst van Brussel ziet. Dan voornamelijk op gebied van veiligheid, andere aspecten kunnen ook natuurlijk.

Stef

Share
 • los van de feiten zelf: het is mij gisteren opgevallen dat ze in het nieuws op “één” spraken over een tankstation “in brussel”, dat later zellik bleek te zijn…

 • @zwans

  sinds wanneer verwachten we correcte berichtgeving van de openbare omroepen?

 • stef

  Zellik ligt wel heel dicht bij brussel hoor. Vanuit zellik zit ge plat op de basiliek van koekelberg. En voor verder goed nieuws te brengen: is er vandaag toch wel geen juwelier overvallen in Asse.
  Voor degenen die Asse niet kennen. Zellik is een deelgemeente van Asse.

  Als je pietje precies wil gaan spelen is het inderdaad niet brussel.
  Het verslechtert het imago nog van Brussel, maar als je niet over grenzen inzit , is zellik gewoon een verderzetting van brussel.

 • Hey,

  volgens http://www.brusselssucks.be/ zijn zowel Oostende als Gent een uitbreiding van Brussel! 😉

 • Zellik is dat niet bij BHV?

 • Zellik is een deelgemeente van Asse (net als Bekkerzeel, Mollem, Asbeek, Asse Ter Heide, Mollem en nog een handvol) en ligt net buiten de gewestgrenzen. Dus in Vlaanderen. In de kieskring BHV.

  Ik ben in Asse opgegroeid in de jaren ’80-’90 toen het nog een onbezorgde gemeente in de periferie was, maar als ik er recent opnieuw kom, valt mij toch de opslorping ervan door Brussel op. Ok, er liggen nog 2 maal 4 rijstroken ring tussen beide – als buffer kan dat tellen – maar zeker Zellik is de facto al opgeslorpt, IMHO. Asse zal wel volgen.

 • stef

  Ja vooral het Centrum van Asse is erg druk en nogal onstrategisch vind ik. Naart schijnt zijn Mollem enzo wel mooi. Voor wie wil, er is een “Land van Asse Route”. Kmoet die fietsroute nog doen, naart schijnt ist vrij knap.

  Nu even over Asse. Ik denk dat het gemeentehuis van Asse dat van Samson en Gert is. Is dat zo? Niemand kan me dat vertellen.:-)

 • Mollem, Asbeek, Bekkerzeel, Kobbegem, ‘t zijn allemaal eerder pittoreske dorpjes in de periferie van Asse. Zeker aan te bevelen op een leuke weekenddag. Door Asse loopt ook de Pajottelandroute, als ik me niet vergis.

  Gemeentehuis: is inderdaad dat van Samson en Gert. En (vroeger toch) ook de binnenscènes worden er opgenomen.