Het ego van Frankrijk

Straatsburg

Elke maand moet het europees parlement voor vier dagen naar Straatsburg verhuizen. Dit is een ware volksverhuis die u, de nobele europese belastingbetaler, zomaar eventjes 200 miljoen euro kost! Dat is omgerekend zo’n acht miljard oude belgische franken die worden verbrast om het ego van Frankrijk te strelen. Dat is 200 miljoen euro die VEEEL beter kan besteed worden.
Een aantal europarlementariërs heeft daarom een online petitie opgezet. Ze rekenen op jouw steun als burger om een einde te maken aan die verkwisting en het europees parlement definitief in Brussel te vestigen.
via eskimokaka

Share
 • principieel ben ik wel voorstander, maar heb een beetje schrik voor de woningprijzen in en rond brussel als die europarlementariërs zich hier permanent vestigen?

 • ik denk niet dat dat veel verschil zal uitmaken; parlementsleden en ambtenaren wonen hier nu al, alleen gaan ze per maand een weekje op reis naar Straatsburg…

 • bartje

  Idem.
  Ik ben er ook voorstander van die pendel af te schaffen. En of de permanente zetel nu Brussel of Straatsburg wordt, is voor mij minder belangrijk, hoewel ik natuurlijk wel de voorkeur geef aan Brussel.

 • Indien het Straatsburg zou worden, krijgt de Brusselse economie (en die van de Vlaamse rand rond de stad) wel een ferme deuk : al die ambtenaren geven hier aardig wat geld uit; dus zo onbelangrijk zou een dergelijke keuze niet zijn.

 • bartje

  Het gaat over het Europees Parlement, hé, niet over de Commissie, noch over de Raad.
  En de kans lijkt me sowieso klein, dat Straatsburg zou worden gekozen, ipv Brussel.