20, de voldoening

Ik heb mijn best gedaan, de boel uitgelopen en in een tijd waar ik niet eens durfde op te hopen! Frank, ge moogt op beide oren slapen! Ik heb de eer van brussel.blogt.be hoog gehouden.

De voorbereiding:
11h: Pa arriveert (ja, de ouwe diende zich nog eens te bewijzen đŸ˜‰ ) uit Brugge.
12h: We eten nog iets, pa is er veel bewuster met zijn voeding bezig blijkbaar.
12h30: FM Brussel t-shirtje aangetrokken (na het borstnummer erop geprikt te hebben), chip op de sportschoenen bevestigen, sportschoenen aan.
13h: We denken er stilletjes aan om te vertrekken richting Jubelpark. Pa kiest voor plakkerkes over de tepels, ik wrijf er vaseline over (het schuren van t-shirt gedurende 2 uur kan pijnlijk worden, ter informatie van de niet-ingewijden).
14h: Aankomst aan het Jubelpark. Uiteraard veel te vroeg, maar ik hoopte Lien daar tegen het lijf te lopen. Helaas pindakaas.
14h20: Opwarming, pa en ik joggen wat in kleine rondjes. Het lijkt wat bizar, maar we zijn met velen.
14h40: We begeven ons naar de start. Het aftellen is begonnen met de Bolero van Ravel, gevolgd door het Belgisch volkslied die overstemd wordt een overvliegend vliegtuig.
De race:
15h: Kanonschoten weerklinken, de mensen vooraan kunnen effectief beginnen lopen, aangezien ik nog nooit heb meegedaan moet ik zo’n 13000 mensen laten voorgaan, en dat zal me parten spelen tijdens de eerste 6 kilometer.
15h-16h49: Ik blijf maar lopen, blijf mensen voorbijsteken, en het blijkt vrij goed te gaan… Het parcours is terug te vinden dankzij brusselnieuws.be: download (Google Earth required)
16h35: Het moordende stuk, de beklimming in de Tervurenlaan komt eraan. Hier raap ik er nog heel wat op, maar ik begin zelf toch ook de pijn te voelen. Niet onoverkoombaar, maar dit stuk is de zwaarste van alle beklimmingen, en dat zo laat in de race!
16h49: Ik loop over de meet en klok mijn eigen chronometer af op 1h42. Wetende dat ik had gemikt op 1h50, en eigenlijk zou tevreden geweest zijn met 2 uur, ben ik heel tevreden.
Cooling down:
17h: Vriendin en ma staan ons op te wachten aan de TV-Brussel stand, en we wandelen nog een eindje tot de auto, ideaal om af te koelen en de stijfheid voor morgen binnen de perken te houden…

Morgen nog wat bedenkingen in: 20km, de stijfheid đŸ˜‰

P.S. Pa liep wat trager, maar had wel gelijk met zijn plakkerkes. De tepels doen zeer…

Share
 • Ik stond voor de start aan de TV-Brussel stand! Mijn volledige verslag zal moeten wachten tot morgen, maar heb 9 minuten sneller gelopen dan vorig jaar dus ik ben tevreden. Maar kapot. Want een beetje geforceerd.

 • Mooie tijd! Ik stond in een goed startvak (nr 9462) wat als zalig gevolg had dat in de Wetstraat het gemiddelde tempo net iets hoger lag dan het mijne: niet te veel volk voor mijn voeten. Heb de hele tijd samen met een vriendin/collega gelopen (het gaat immers vooral om de gezelligheid, niet om de tijd – als we de leuze van de Coubertin toepassen, niet?), maar ze heeft me er gewoon afgelopen in de laatste 2 km… Pijnlijk om dat te zien gebeuren en niet de reserve te hebben van te kunnen volgen. Uiteindelijk week ik mijn tijd van verleden jaar met bijna 20 minuten scherper te stellen tot een mooie 01:57:52. In euforische staat heb ik dat deze avond gevierd met enkele medelopers in Brusselse stijl (Les Brassins). Een mooie dag, al weet ik niet of ik daar morgen ook zo ga over denken als mijn spieren me beletten van spontaan de trap af te lopen. (PS. Mike: Ik liep ook met een FM-Brussel t-shirtje – wat een leuk toeval :-))

 • Slaapwel! đŸ˜‰

 • 1h42m42s,
  Pa eindigde in 1h51m, niet slecht voor 58 jaar en achteraan met nummer 24857 te moeten starten

  @nico: heb volk voor mijn voeten gehad tot het einde!

 • proficiat iedereen!

  ik heb er een paar gezien met een FM-brussel T-shirt, die allen aan het zwoegen en het zweten waren, misschien waren jullie dat wel, hehe…

 • Pingback: Mikey's blog()