20km, de stijfheid

Awel, het valt eigenlijk best wel mee! De training werpt vruchten af, ben terug soepel. Neus aan de knieen (met gestrekte benen, toch wel !).

Over de race gisteren kan ik nog wel wat bemerkingen maken…

 1. De kilometeraanduiding was behoorlijk verwarrend, kilometers stonden aangeduid t.o.v. de bogen, dit terwijl de rode tapijten vanaf dewelke de tijdsmeting werd gedaan ergens tussen de bogen en de 1km aanduiding stond. De aanduiding van 20km stond dan ook op een goede 500 meter voor de aankomst
 2. Recyclage! Spa deelt flesjes water uit (waarvoor dank), 20 meter verder staan de containers. Indien ze werkelijk denken dat ik dat flesje ga achterovergieten in volle inspanning, zitten ze er wel ferm naast!
 3. Gatorade is een ongelooflijk plakkerig gedoe!
 4. De takken van de storm van vorige week, lagen nog verspreid op de baan in Ter Kameren Bos. Dit had eigenlijk wel opgeruimd gemogen. Maar misschien is netheid niet zozeer een probleem van dit weekend, maar eerder een typisch Brussel probleem 🙁
 5. Mensen die in groep lopen: alle respect voor jullie doeleinden, maar is het echt nodig om met 6 naast elkaar op een lijn te lopen?
 6. Waarom stonden de ventilatoren in de Louizatunnels volle bak wind op kop te produceren, terwijl ik ze deze morgen in de ochtendspits statisch zie?
 7. Toiletten in het Jubelpark waren betalend, alsof ik met kleingeld op zak de 20km ga lopen

Maar ‘t was wel een leuke bedoening. Een welgemeend dankjewel aan de vele supporters!

Share
 • Jochen

  1. Gatorade in bekertjes is niet zo handig om te drinken terwijl je loopt.

  2. Had niet gezien dat de toiletten betalend waren, de file was zo ontmoedigend dat ik samen met die duizenden anderen in de struiken geplast heb.

  3. Ook een welgemeende danku aan iedereen die aan de kant stond te supporteren. Door die sfeer had ik pas na 5 kilometer het gevoel van er effectief aan te beginnen.

  Een aan te raden evenement, het was de eerste keer maar ik neem nu al een optie voor volgend jaar. Ik hoop volgend jaar iets minder te moeten zigzaggen tussen de mensen. Ik denk dat ik 10km meer gelopen heb daardoor 😉

  Mijn tijd was trouwens 1u56.

 • Die Gatorade plakte zo erg aan mijn zolen: dat scheelde zeker 15 seconden.

  Oh ja, 2u00…

  Dus zonder Gatorade onder de twee uur.

 • hier enkele foto’s van de 20km: http://b-art.skynetblogs.be
  meer volgt.

 • reigel hans

  Betreft jouw artikel “20 km stijfheid”

  Ik ben als 15 de in 1uur en 7 min. aangekomen(vorig jaar 12 de).
  Punt 1:inderdaad in NL is dit op de M. juist.2:een 1/2 L.water voor
  een slok vind ik iets erger,lees watersnood in Afrika.3:BLIJF DAAR AF tenzij na de wedstrijd aangelengt met 2 delen water.4:ik
  heb over een tak van 30 cm moeten springen JA bergop!.5:Ik heb zo men verzekering eens moeten aanspreken omdat ik een gedubbelde loper omver liep.6:Ja maar het lawaai geeft me toch een kik hoor.7:Doe je behoefte en ga vergeet niet te zeggen
  dat je veel inschrijvingsgeld hebt betaald.Groeten toffe sporter.