Groot milieufeest in Jubelpark

Nu zondag organiseert IBGE-BIM (Brussels Instituut voor Milieubeheer) een Milieufeest in het Jubelpark!

Op 4 juni wordt, vanaf 12h, feest gevierd in het Jubelpark ! Tal van infostands, animatie voor klein en groot rond het thema “leefmilieu” en (een première !) … het “Huis van de duurzame ontwikkeling”, een tentoonstelling op ware grootte waarin u kan zien hoe u dag na dag het leefmilieu kan helpen. Het Feest wordt afgesloten met een gratis concert van Orishas.
(van ibgebim.be


Met onder andere:

 • Het kinderdorp
 • Het milieu- en energiedorp
 • De etalage van de nieuwe technologieën
 • Het Ecoconstructie-dorp
 • Het smuldorp
 • Het huis van duurzame ontwikkeling

En nu maar hopen dat de lucht van goede kwaliteit zal zijn:
Lucht kwaliteit

Share
 • Pingback: Brussel.blogt.be » Milieufeest in het Jubelpark()

 • Lieve De Waele

  Geachte,
  ik woon toevallig in de buurt van het Jubelpark.
  Voor mij was het absoluut geen feest: de hele dag lawaai met als resultaat barstende hoofdpijn nu.
  Is dat respect voor milieu (en mensen)?
  Ik denk dat het abslouut niet nodig is om zoveel decibels lawaai te produceren. Graag ook respect voor de geluidsnormen.
  Wil je daar volgende keer aan denken als je een feest organiseert?

 • Ik moet Lieve De Waele toch een beetje gelijk geven. Geluidshinder is ook een deel van de milieuproblematiek.
  Wij zijn weggelopen van Les tambours du Bronx. Ze stonden op de site aangekondigd als ‘een must voor liefhebbers van percussie op internationaal niveau’, maar het was meer hardrockpercussie. Beetje vreemde keuze voor een familiefestival.
  Verder denk ik dat het wel een geslaagd festival was. Veel volk, veel kraamkes. Alleen van de Europese tent kreeg ik de kriebels: er is nood aan innovaties op gebied van voertuigen, kunststofrecyclage of energiegebruik, maar de boodschap dat we het met minder moeten doen, dringt zo niet echt door.

 • Ik heb Les Tambours du Bronx ooit nog eens zien optreden op Marktrock in Leuven (in mijn Leuvense periode, moet nu zeker 10 jaar terug zijn); ik vond toen de power van de groep indrukwekkend. De link met hardrock lijkt me wat vreemd, tenzij je onder hardrock alles wat luid en energiek is verstaat. (Ik ken mensen die dEUS, Arno of de Smashing Pumpkins ook bij hardrock indelen).
  Anderzijds begrijp ik wel dat ze op zo’n event wat miscast werden.

 • Het hardrockgehalte kwam vooral door de zangstijl van de zanger: die riep zijn longen uit zijn lijf. Niet aan te horen (voor mij althans).