Eindelijk….

… heb ik er een op de kop kunnen tikken : een munstuk van 2 euro met daarop afgebeeld het Atomium. Op Ebay trachten nogal wat aanbieders er munt uit te slaan, maar in tegenstelling tot enkele weken geleden, wordt er blijkbaar niet meer geboden voor een veelvoud van de nominale waarde. De mijne geef ik in ieder geval niet meer af….

atomiummunt

Share
  • bartje

    Gewoon naar de Nationale Bank erom gaan? Heb ik ook gedaan…

  • Ah, dat wist ik niet. Deze is gewoon toevallig via ‘geldverkeer’ in mijn handen gesukkeld.

  • Diegenen die zo’n munt op e-bay hebben gekocht, hebben dus echt wel geïnvesteerd in iets dat snel zijn waarde zou verliezen.

  • 5 miljoen stuks heb ik gelezen, er waren er 6 miljoen van de Groothertog van Luxemburg en Koning Albert II, toch moet ik zeggen dat ik dit laatste niet veel meer gezien heb…

  • Henri en Albert ben ik toch al verschillende keren tegengekomen, maar da’s dan ook een muntstuk in dezelfde saaie variant als de “gewone” belgische, nederlandse en luxemburgse munten. Ik ben meer voor die typische variaties zoals je bvb. op Italiaanse of Griekse munten ziet (en waarvan het atomium-stuk ook een mooi voorbeeld is)

  • sahin

    ik heb er 54 stuks met atomium. intresse? stuur een mail