WK-gekte ook in Brussel

Dat de Rode Duivels er niet bij zijn op het wk in Duitsland, betekent uiteraard een heel pak minder supporters-ambiance op straten, pleinen of in café’s. Maar Brussel zou Brussel niet zijn, als de buitenlanders in de stad dan maar niet voor die ambiance konden zorgen. Zo liep ik net in de supermarkt deze fan van het Australische team tegen het lijf. Zijn socceroos hadden net op vrij sensationele wijze een verloren situatie tegen Japan rechtgezet, en de man is duidelijk very happy.

socceroo fan

Op de Troonstraat, aan de rand van de Matonge-wijk, pakken ze het anders aan : een gratis pint bij elke Afrikaanse goal, zo blijkt toch uit deze foto ons bezorgd door Wim Barbier. Angola liet ons gisteren een beetje op onze honger, sorry dorst zitten (en dat in dit weer), maar Ivoorkust wist toch al te scoren. Vanavond zijn er nog kansen, want Ghana speelt, en morgen komt ook Togo nog aan de bak.

FreeDrink by Wim Barbier

EDIT : Veerle post haar wk gekte foto’s uit Brussel in deze set. Always worth a look!

Share
  • Helemaal geen Oranje in Brussel ?

  • Nog niet gezien 🙂

  • Ik supporter voor Servie-Montenegro!
    Een niet-bestaand land dat het WK voetbal wint is het toppunt van surrealisme, en hoe kan je daar nu als Belg niet voor supporteren?

  • Toen ze zich kwalificeerden bestonden ze nog wel natuurlijk 😉
    Overigens was enkel de keeper een Montenegrijn in de vorige match, de tien veldspelers waren gewoon Serven.
    Als ik me niet vergis zal Servie-Montenegro ook nog deelnemen aan de voorrondes van het ek 2008 (toen die geloot werden, bestond het land ook nog LOL).