Robbie Williams is een jeannet!

Robbie Williams

En haal verdomme die zelfvoldane grijns van je smoel! Goh, ‘k moet even wat frustraties kwijt! Twee keer op twee dagen tijd heeft die man het dus klaargespeeld om mij in mijn mobiliteit te verstoren. Aargglll.

Gisteren had ik afgesproken aan Heizel, om dan verder te carpoolen naar Antwerpen. Lekker milieubewust en gezellig. Nu, ik was helemaal vergeten (hoe kon ik dat nou doen!) dat God die avond zelve zou concerteren in het Koning Boudewijnstadium. En ik heb het geweten. Vooreerst werd ik vergast op het sardientjesgevoel in de metro. Nu, het grote aantal knappe vrouwen maakte al veel goed natuurlijk (hoe krijgt die man het trouwens voor elkaar ze allemaal aan te trekken, en ze nog te laten betalen ook). In Simonis moesten we allemaal uit de metrostellen, waarna de ondergrondse worm leeg verder reed. Enkele minuten later reed de volgende het station binnen, en zowat de helft, waaronder ikzelf, van het perronpubliek kon zich daar nog bijproppen. Het volgende station was het weer van hetzelfde: iedereen aub uit de metro. Uiteindelijk toch nog in Heizel geraakt – met een half uur vertraging – alwaar een MIVB beambte me uitlegde dat het niet aan overbelasting maar de warmte lag. De bovenleiding zou te zwaar doorhangen op bepaalde plaatsen. Bovenleiding bij metro? Ik weet het nog zo niet…

Deze avond vertoefde ik met een vriend in een leuke pizzeria in Laken. Als we terug wandelen naar zijn leuke loft, weerklinkt van alle kanten (ongelofelijk hoe klanken kunnen weerkaatsen en vervormen tegen de gevels – de ingenieur in mij ontwaarde zelfs mooie voorbeelden van constructieve en destructieve interferentie) “Hej DJ?en nog een handvol andere hits. Op die moment bedenk ik me dat het toch wel leuk is, in Brussel te wonen. Tot de terugtocht eraan kwam. Ik was erheen gefietst, maar opteerde nu voor de metro (zeker die laatste Grappa van het huis heeft me wat bedwelmd). Rustig naar Pannenhuis dus, en na twee minuutjes komt die grijs-oranje bak (eigenlijk zijn de metro’s dus de voorlopers van de nieuwe huisstijl van de MIVB) eraan gesjeesd. Proppensvol. Het concert was dus blijkbaar net gedaan. Vergeet het dus maar Nico, die metro. Met An Pierlé in de oortjes ben ik dan maar teruggefietst.

Soms durf ik dan, lekker egoïstisch, denken: Brussel is een leuke stad, maar moeten die mega-evenementen nu echt? Bruist Brussel al niet genoeg zonder die duizenden bezoekers en toeristen die mijn mobiliteit storen.

Naschrift 1: Het evenement werd piekfijn ondersteund door de MIVB. Afhankelijk van de kleur van je ticket moest je dus aan één van de drie stations afstappen. Netjes drietalig afgeroepen in de stations én metrotoestellen. Een dikke pluim voor iets dat heel wat onzekere eendagsbrusselaars het leven gemakkelijker heeft gemaakt. En hen met een beter beeld van onze schitterde hoofdstad achterlaat.

Naschrift 2: Naar ‘t schijnt was ‘t ook ongelofelijk goed.

Share

Aboutnico

Nico. Bijna 30. Jonge vader. Blijven hangen in Brussel na studies. Ambtenaar. Gewoond in Etterbeek, Aalborg (DK), Oudergem, Etterbeek, München (DE), Schaarbeek en nu Sint-Joost-ten-Node. Levensgenieter (naar eigen gevoel), beetje workaholic (volgens anderen) – maar daaraan wordt gewerkt :-). Bierliefhebber, amateur-kok. Totaal a-muzikaal. Believer van het goede in de mens en/of maatschappij.
Check www.deblauwe.be als je meer wenst te weten…

 • En wat moet ik nu aanvangen met deze titel? Je schijnt behoorlijk gefrustreerd achter je computer te zitten momenteel, en moet hem dan als jeannet benoemen.
  Het uiten van frustraties door iemand een jeannet te noemen, toont zowat aan wat je houding tgo. jeanetten is. (Of was het een flauw grapje?)

  Nu is Robbie Williams wel een behoorlijke jeannet (moet je maar eens op YouTube opzoeken hoe hij Paul de Leeuw verleidt http://www.youtube.com/watch?v=rAXoxXG6efM), maar om dat dan direct te identificeren met je frustraties en ze dan zo te uiten, ontgoochelt mij toch wat.

  Btw, het was toch algemeen geweten dat “your gay friend” (http://www.seeklyrics.com/lyrics/Robbie-Williams/Your-Gay-Friend.html) hier kwam optreden? Of had je vergeten je te informeren? Ik heb mij ook al gefrustreerd over de Europese summits toen ik aan Place Jourdan woonde, maar heb snel geleerd om de grote Europese evenementen op te volgen om frustraties te vermijden. Hopelijk heb jij ook iets geleerd, en ben je volgende keer op de hoogte van de evenementen waar je heen gaat.

  Brussel heeft grote mega-evenementen nodig en mag dringend terug op de wereldkaart van grote artiesten (Ik moet helemaal naar Amsterdam in september om Madonna te zien)!

 • Pingback: Mikey's blog()

 • Ik ben ook niet direct een fan van Robbie Williams, maar ik ben het met Mike eens dat deze concerten best wel in brussel mogen georganiseerd worden (zie ook U2 en het weliswaar tot volgende zomer uitgestelde concert van de Stones). Ik herinner me nog de tijd dat men in de Rotterdamse Kuip ‘Belgische’ concerten organiseerde omdat men nergens in dit land een goeie accomodatie vond voor deze mega-evenementen. De tijdelijke overlast neem ik er graag bij (al zorg ik ervoor om uit de buurt van de Heizel te blijven op dit soort dagen 😉 )

 • Dat van de kleur van ticket met overéénstemmend station is al sinds euro 2000 het geval. Wel wordt maar pas alles in de metro in 3 talen afgeroepen sinds een paar maand.

 • goeie titel

  nu wil ik wel weten welke pizzeria dat was

 • Het is Pizzicato 2. Een aangenaam kader, minder kitcherig (gouden kadertjes, engeltjes enz vind je hier gelukkig niet) dan de doorsnee Italiaan. Er staat trouwen een impressionante wijncollectie te pronken in het centrum van hun restaurant, en de huiswijn was zeer lekker. We namen elk een Diavola (we houden nu eenmaal van pikant), die best wel lekker was, hoewel misschien net iets te smaakarm. De volgende keer dat ik er heenga zal ik eens de Margherita proberen – altijd goed om het referentieniveau te bepalen. De sabayon was verdomd lekker, en ook de tiramisu werd in een recordtijd verorberd, wat veel zegt over de goede smaak ervan. Alles samen hebben we 36 euro betaald, als je het mij vraagt zelfs eerder aan de goedkope kant voor wat we gekregen hebben.

 • ah dacht het al
  ja ze zijn wel lekker en erg populair, een beetje Belgisch ook toch (frieten). Qua kitsch-gehalte scoren ze toch wel erg hoog hoor… echt het perfecte interieur voor een Rue de Boucher tourist-trap… maar in Laken gelden andere normen natuurlijk.. lol

 • Carolien

  Vrienden van mij hebben nog extra aan de drukte bijgedragen, omdat ze buiten het stadion naar Robbie hebben staan luisteren samen met nog honderden mensen, het schijnt goed geweest te zijn.
  Verder kwam mijn afspraak van die avond veel te laat omdat hij een uur in de file had gestaan, nogmaals dankzij Williams. Je was dus niet de enige.

 • Steve

  Je moet de drukte een beetje weten te ontwijken. Ik ben twee dagen na elkaar buiten wat gaan meeluisteren. De 18 genomen, lekker rustig dus. Behalve de eerste dag vanaf Belgica, blijkbaar is de ‘gestrande’ metroreizigers toen geadviseerd om de 18 te nemen, dus dat was even het sardinen-in-een-saunagevoel.

  En ook een mooi plekje gevonden om mee te luisteren: in de lus die de 18 maakt aan z’n eindhaltje, aan de Houba-Destrooperlaan recht voor het stadion, is er een mooi grasperkje. Geen mens die daar zat, dus lekker rustig meeluisteren.

 • U2 die kon ik tot in mijn living horen
  Robbie gelukkig niet, de wind zat goed zeker

 • els

  jullie zijn gewoonweg STIKJALOERS op die knappe, lekkere, geile, succesvolle kerel !!!
  Nu komt er zo eens iemand in “jullie” stad, en direkt al flippen jullie !! Zielig hoor !

 • Nicky

  Volgens mij ben jij zelf een jeannet die stikjaloers is op ons Robbieke.
  Die zelfvoldane grijns op zijn gezicht, sorry hoor maar met wat hij al heeft bereikt, mag hij van mijn part een nog zelfvoldenere grijns vertonen.
  Hij heeft het allemaal voor elkaar, iets wat wij nooit zullen bereiken, hij heeft het allemaal & hij mag het hebben.
  Iemand die een ander niets gunt is in mijn ogen een dikke nul & egoïst.
  Dus kijk 1st liever in de spiegel & beoordeel jezelf!
  Onze Robbie is & blijft een ster!!!!!!

 • stephaie

  van ne gefrustreerde zot gesproken, ik was op dat cocncert en ik kan je verzekeren dat Robbie inderdaad een GOD is, dat de meeste mensen milieubewust zijn, hun auto achterwege laten en het openbaar vervoer nemen om naar zo’n evenementen te gaan!
  En of er plaats in Brussel om zoiets te organiseren? Mij interesseert niet waar als ze maar georganiseerd worden!!!
  De last die erbij hoort moet je dan maar even slikken voor die 2 dagen er zijn ergere dingen in het leven dan dat.
  And by the way de titel is Rock Dj en niet Hey Dj….meer commentaar hoeft niet zeker!!!!!!

 • Ja, ik ben ook totaal knetter van Robbie. Zo een knappe kerel. Zo een prachtige stem. En een lichaam…rhaaaaaa…wat een lichaam! Rrrrwwaaaawww!

 • Josine

  Jongens jongens… waar maken julie je druk over! het was eenSUPER CONCERT! hahaha ennuh lekker boeie al dat verkeer… daar ben je toch een stad voor…
  Hmmzzz….
  Gelukkig speelt hij volgende week weer in Nederland!! Waar ik uiteraard ook heen ga!
  Nou mensen, Adios, het was leuk om eens een dagie in belgie te zijn…
  En helemaal mee eens! Robbie is een gozer die ALLES heeft! haha

 • fleur

  ben jammer genoeg niet naar zijn concert geweest .
  en hij heeft inderdaad alles.
  hij is de rijkste man die ik ken

 • @Fleur: je kent Robbie persoonlijk? Respect!
  Indien niet: al eens van Bill Gates gehoord?

 • @Mich: je kan terug de states binnen zonder risico op internering 😉
  http://www.demorgen.be/telex/?news=B329469

 • bieke

  effe ter informatie your gay friend gaat wel niet over jeannet zijn het gaat m het feit dat hij zich als jeannet voordoet om te kunnen slapen met zijn vriend zijn vriendin dus zoek eerst de moraazl achter de liederen van hem voor je ze gebruikt m tegen hgem te keren

 • robbie

  ja makker , moeste n beeke smaak hebben en nekeer luistere nr em dan zoude em wel goe vinde maja gij zijt weer zo nen eenzijdigen pee waarschijnlijk , ge moe nekeer wa verschillendheid hebbe ze makker.
  xx .

 • “Verschillendheid” dat raden we iedereen ten stelligste aan!
  Ik ben alvast voor en als Robbie himself zich dergelijke termen toe-eigent…..