Fietsen in en buiten Brussel

Op een zwoele zondag als vandaag ontvlucht ik nogal graag de hitte van stad om me te gaan verpozen in de groene rand (binnen of buiten de gewestgrenzen). Vandaag werd het een rustig tochtje van 34 km (Etterbeek – Ukkel – Sint-Job – Linkebeek – Beersel – Dworp en terug). Mijn trouwe bondgenoot hierbij is de fietserskaart van Brussel.

FietserskaartDeze kaart blinkt niet alleen uit in kwaliteit (ze is geplastificeerd en komt samen met een uitgebreide stratenindex), maar ook de prijs is super: slechts één euro (jawel: 1.00 euro, u leest het goed). Je vindt er alle Brusselse straten op terug, en die asfaltmonsters die je tweewieler gunstig genegen werden geel (fietsvriendelijk) of oranje (bewegwijzerd fietspad) ingekleurd.

Meer info over de verkooppunten én de kaart in pdf-formaat zijn te vinden op de site van fietsen in Brussel. Ik kan niet meer zonder, en ben zeker dat dit voor u ook zo is, eenmaal u ze begint te gebruiken!

Share

Aboutnico

Nico. Bijna 30. Jonge vader. Blijven hangen in Brussel na studies. Ambtenaar. Gewoond in Etterbeek, Aalborg (DK), Oudergem, Etterbeek, München (DE), Schaarbeek en nu Sint-Joost-ten-Node. Levensgenieter (naar eigen gevoel), beetje workaholic (volgens anderen) – maar daaraan wordt gewerkt :-). Bierliefhebber, amateur-kok. Totaal a-muzikaal. Believer van het goede in de mens en/of maatschappij.
Check www.deblauwe.be als je meer wenst te weten…

 • Jochen

  Ik heb die kaart ook en vind ze wel gemakkelijk maar ik heb toch een bedenking:

  Wat is fietsvriendelijk? Ik heb gemerkt dat er starten en lanen zijn die noch in het geel noch in het oranje zijn maar die toch een fietspad hebben. Het gaat niet altijd om “nieuwe fietspaden”.

  Voor de rest gebruik ik ze veel om de best mogelijke route te vinden.

 • De huidige uitgave is van mei 2004, wat het niet altijd up-to-date-zijn verklaart. Maar van hetgeen ik gehoord heb, wordt er druk gewerkt aan een nieuwe editie.

 • prosper

  nu de fietsers in brussel zich kenbaar gemaakt hebben, weet iemand van jullie hoe het zit met de bewegwijzering van “gordel” rond brussel? ik heb ooit eenmaal de gordel op de dag zelf meegereden maar gruwde van het ambigue sfeertje. de route zelf was voor 80% wel magnifiek en is bovendien makkelijk vanuit de nieuwe terminus van metrolijn 1b te bereiken. als er nu nog wegwijzers stonden dan zou de gordel ook op andere zomerdagen een leuk fietsalternatief zijn als je de stadsdrukte wil ontvluchten zonder de auto te nemen.

 • Peter

  De bewegwijzering van de gordel is goed, ik heb hem vorig jaar op een zonnige julidag gereden, zonder kaart, en heb slechts een paar keer moeten zoeken naar het bekende zeshoekige bordje.