Ozon

Ozon !Wil je ondanks de hitte gaan sporten, denk eraan dat het niet enkel de hitte is die je moet trotseren. Door veel te drinken kan je daar nog iets aan doen, maar de ozon die nu gepaard gaat met die hitte zal je letterlijk veel sneller naar adem doen happen!
Vandaag viel het allemaal nog mee, de mensen lieten al wel eens de auto langs de kant. Maar morgen komt het autoverkeer er nog aan! Check de ozonwaarden op www.irceline.be of www.ibgebim.be vooraleer je gaat rollerbladen, lopen, fietsen (of andere inspanningen die ik niet kan vernoemen om deze site niet op de lijst van allerlei filters te laten belanden)…
U weze gewaarschuwd.

Share
  • Het is gewoonweg onaanvaardbaar dat men gewoonweg de kinderen en bejaarden aanraadt om thuis te blijven zonder enige serieuze inspanning om gedurende de ganse zomer, dus niet alleen tijdens de pieken, het autoverkeer te beperken.
    Voor een volledige kaart van de vervuiling:
    http://deus.irceline.be/~celinair/actair/animated_maps.php?lan=nl

    Deze pagina geeft een animatie, uur per uur, van de evolutie van de vervuiling. Ook interessant om eens in de winter te controleren hoeveel fijn stof wij in de longen krijgen.

  • Het ziet er hier momenteel beter uit dan pakweg Mons en Tournai…