“Thuis in de Stad” Fotowedstrijd

‘Thuis in de stad’ is de noemer waaronder tal van projecten vallen, die de leefbaarheid in de steden moet bevorderen. Het Vlaams regeerakkoord heeft een Vlaams Stedenbeleid tot een van de prioriteiten gemaakt. Het moet een duurzaam beleid zijn dat structurele oplossingen biedt. De centrale uitdaging is het realiseren van sterke steden. ThuisindeStad.be wil een kruispunt zijn voor al wie in Vlaanderen met Stedenbeleid bezig is. Deze site is bedoeld voor zowel beleidsmensen, investeerders, het middenveld als geïnteresseerde burgers.

De laatste 5 jaar werden wedstrijden uitgeschreven om “burger” of “het middenveld” bij deze “prioriteit” te betrekken. De 13 Vlaamse Centrumsteden moesten gefotografeerd worden (ziehier de resultaten). Wat constateer ik: “Brussel” is niet opgenomen als categorie: hoe kon dit ontsnappen aan onze schitterende fotografen! Nog een geluk dat we deze zomer de eerste échte Brussel-blogt fotowedstrijd hadden waarvan u hetprachtresultaat hierboven kan bewonderen…

Share

AboutThomas

Thomas VAN WAEYENBERGE, geboren en getogen in Brussel, vader van 3 jonge kinderen, en actief in institutionele relaties op wereldvlak. Cosmpoliet die toch graag thuis komt in Brussel: “One’s destination is never a place, but a new way of seeing things.” – Henry Miller. Interesse in fotografie, architectuur, urbanisatie en duurzame ontwikkeling. Contact: www.wacondah.com of vw.thomas@gmail.com. Foto’s op www.flickr.com/wacondah. Located at Schuman 6 – with an attitude.

 • Voor zover ik weet ligt brussel niet in Vlaanderen…

 • @Mich
  1/ Brussel ligt wel degelijk helemaal in Vlaanderen
  2/ Bovendien is Brussel de Hoofdstad van Vlaanderen (althans, dat mocht weer gisteren blijken bij het afscheid van N.De Batselier als Voorzitter van het Vlaamse Parlement (in het Brussels Stadhuis) en bij de 11-juli-vieringen)

  😉

 • Voor zover ik weet ligt Brussel helemaal niet in Vlaanderen, maar is het als Hoofdstedelijk Gewest een enclave in Vlaanderen – temeer daar Brussel geen deel uitmaakt van een van de vijf Vlaamse provincies (de grondwet zegt dat de gewesten Vlaanderen en Wallonie bestaan uit elk vijf provincies).
  Brussel is wel de hoofdstad van de Vlaamse Gemeenschap, en paradoxaal genoeg ook van het Gewest Vlaanderen (waar het dus geen deel van uitmaakt). Dit laatste overigens tot ongenoegen van bepaalde kringen in Antwerpen of Gent.
  Nog paradoxaler vormt Brussel een gerechtelijk arrondissement met Halle-Vilvoorde, en is het met die laatste ook een kieskring (behalve bij de regionale verkiezingen). Velen wensen dit te splitsen, al ben ik als Brusselse Vlaming er helemaal niet van overtuigd of dat wel een goeie zaak zou zijn – maar da’s een andere discussie.
  Ha, de Belgische staatshervorming, I love it.

 • Geografisch gezien ligt Brussel binnen vlaanderen, net zoals Monaco in Frankrijk ligt.
  Zonder de politiek erbij te halen, is Thomas’ eerste statement vrij correct.

 • Mike, inderdaad, dat bedoel ik met “een enclave vormen binnen” (op dezelfde manier ligt Baarle Hertog in Nederland, alleen maakt het er geen deel van uit).
  Nu kan je dit leuk vinden of spijtig, maar feiten zijn feiten 😉

  (Overigens ligt Monaco niet in Frankrijk, een deel van Monaco grenst aan de Middellandse Zee LOL)

 • Ik wilde me helemaal niet betrekken bij een politieke stellingname, maar toch nog even erop wijzen dat op de site “thuisindestad”, verschillende meldingen worden gemaakt over akkoorden met de Vlaamse Gemeenschapscommissie VGC (http://www.vgc.be/index.asp). Hieruit leid ik af dat het initiatief misschien nog méér klinkende foto’s had kunnen verzamelen indien ze bij de “Vlaamse Centrumsteden” ook Brussel een plaatsje hadden gegeven. Zo waren wij misschien als Brussels Bloggers op de hoogte geweest…