No-Go zones

Geachte Brusselaars, bezoekers…

In nieuwsgroep be.politics stond onlangs het volgende te lezen over No-Go zones binnen Brussel.

  • Molenbeek: Etangs Noirs, Kanaalzone en Gentse Steenweg, Av Dubrucq en zijstraten.
  • Koekelberg : Square Noville, Chaussée de Jette, Rue de la Tannerie.
  • Anderlecht: Kureghemwijk

Met als addendum: Voor Square Noville: urgente oproep politie om 03Hr00 (politie-kantoor is op 200 m), aankomst politie om 11Hr00 ‘s morgens.

Nu kan ik hier moeilijk over oordelen, maar weet wel dat ik de Jetsesteenweg vroeger toch geregeld afliep zonder problemen (ook ‘s avonds laat!)

Is het echt zo erg gesteld met sommige plaatsen in Brussel, of hebben we te maken met een partijtje stemmingmakerij?

Share
  • Steve

    Volgens mij grotendeels stemmingmakerij. In laag-Molenbeek (tussen de Zwartevijversstraat en het kanaal) en in bepaalde stukken van Kuregem zou ik ‘s avonds en ‘s nachts ook liever niet rondlopen als dat niet nodig is, maar Koekelberg-centrum en het stukje Molenbeek dat grenst aan Jette (Belgicalaan – Dubrucqlaan) vind ik helemaal niet zo onveilig als hier wordt gesuggereerd.

  • Ik vrees dat de buurt rond het Zuid (Fonsny, Engeland, Merode, Rusland) veel onveiliger zijn dan Belgica en verder af richting Jette, maar bof, veiligheid is toch een recht, of niet ?

  • Veiligheid is een recht, inderdaad, maar veiligheid is ook perceptie. Zelf heb ik mij bvb. nooit onveilig gevoeld in de buurt van de begijnhofkerk, maar op die plaats is mijn ex-vriendin wel overvallen geweest door twee gasten die op haar handtas uit waren. Wellicht zijn er gelijkaardige verhalen te vertellen over andere plaatsen waar je niet direct zoiets verwacht, maar om daar nu meteen een no go zone van te maken…

  • Ik heb het onderzocht. Rusultaten op mijn blog; http://alexandervanleuven.wordpress.com/ (engels) en op http://foyer.be en http://dewereldmorgen.be (nederlands).