ZYR-CDG ?

Sommigen onder u hebben de titel meteen herkend, anderen vragen zich ongetwijfeld af welke web2.0 acroniemen ze tijdens de vakantieperiode hebben gemist wegens te weinig tijd achter de computer.
CDG is misschien meer bekend en is de internationale luchthavencode van Roissy Charles de Gaulle. ZYR is dan weer de minder bekende “luchthaven” (volg link om te begrijpen) van Brussel. Tot nu toe is dit mijn nummer één manier om internationaal te reizen. Inchecken (nog geen bagage) gebeurt tot 30 minuten voor vertrek. En éénmaal in Parijs moet je enkel nog je bagage inchecken (tot vlak voor de vlucht). Meestal is de duur tussen het inchecken in Brussel-Zuid en boarden niet langer dan inchecken in Zaventem, maar daar zit je met een zeer beperkt aantal intercontinentale vluchten, en kan je een uurtje of drie rondhangen op de weinig interessante luchthaven van Zaventem. De rit naar Parijs (75 minuten) is in eerste klas, met koffie en krant… dit is pas relax reizen.
Nu heeft Thalys vandaag aangekondigd te zullen stoppen met de treinverbinding (waarvan Air France twee wagons afhuurde). Op de webpagina’s van Air France heb ik nog niks aangekondigd gezien, benieuwd wanneer we hier iets over horen. Blijft Brussel’s tweede luchthaven bestaan 😉 ???

Share
  • jochen

    De Thalys richting CDG verdwijnt maar zou vervangen worden door een gewone TGV. Hoogstwaarschijnlijk zal AF daar dan plaatsen op nemen om haar passagiers naar CDG te brengen.

  • Jochen, dat heb ik ook gelezen. Maar ik heb die intenties van AF nog niet gezien…
    De gewone TGV is niet dezelfde maatschappij (of toch?), dus zal er een nieuw contract moeten komen.

  • de TGV die naar het Zuiden rijdt stopt af en toe in CDG. Edoch, de TGV, die een puur Franse vennootschap is, heeft niets vandoen met Thalys, dat een consortium is van NMBS, SNCF, Nederlands Spoorwegen en ook voor een stuk Deutsche Bahn. Dat de ritten naar Parijs CDG zullen blijven bestaan is zeker, voor Air France is het lokken van passagiers in België zeer gunstig. De bezetting van de speciale Thalysverbinding was echter nooit impressionant. Afwachten dus, of anders met de Thalys naar Paris-Nord en dan de RER naar CDG… 😉

  • Pingback: Brussel.blogt.be » ZYR - CDG II()