Cursus in De Markten

De Markten: Pol VervaekeWie heeft er zich dit weekend kunnen inschrijven voor een cursus?

Zo’n honderd mensen hebben zich zaterdagmiddag ingeschreven voor één van de vele cursussen in gemeenschapscentrum De Markten in Brussel. De belangstelling voor die cursussen is zo groot er bij De Markten een heel eigen inschrijvingsprocedure op nagehouden wordt.
Om de stroom kandidaat-cursisten in goede banen te leiden, werden er volgnummers uitgedeeld. Wie zich aanmeldde, kon maximum twee personen laten inschrijven. Even bellen of mailen kon niet. Wie eerst komt, eerst maalt. En wie geluk heeft kan dit najaar starten met één van de dertig cursussen van De Markten.
via brusselnieuws.be (met video)

Ik herinner me van 2 jaar geleden dat er nog geen volgnummers waren, en dat we die zelf waren beginnen maken met stukjes papier (waaronder redelijk wat business cards). Er werd ook nogal wat geroepen door de mensen die gans op het einde toekwamen en dus kompleet uit de boot vielen. “Het is een schandaal!!” U kent het. Wat zijn jullie ervaringen?

Share
 • Jo

  Krijg vandaag de nieuwe cursusgids najaar2008 van de Markten in de bus.
  Ze houden vast aan hun xxxx inschrijvingsprocedure. Lange rijen lijken een teken van de tijd en goede communicatie naar buiten om aan te tonen hoe succesvol me wel is. We kennen het al om onze kinderen in scholen ingeschreven te krijgen en de Markten doet ook goed mee.
  Kan je niet op die dag, vergeet het dan maar.
  En dan de betaling : enkel cash ! Echt van deze tijd ! Laat iedereen het maar weten dat zaterdag 6 september in de late namiddag er veel cash aanwezig is in de markten. Dat het daar zal overnachten of dat één of andere goede ziel het naar buiten zal brengen….

  Goed bezig !

 • Marie

  Oké, maar op welke andere manier moeten ze het dan wél doen? De eerste 50 die een mail sturen? Niet eerlijk voor degenen zonder pc… De eerste persoon in de rij 20 vriendjes laten inschrijven? Dan gaan de mensen pas tevreden zijn… Inschrijving via telefoon? Kan je uren aan de lijn hangen… Het enige dat ze misschien kunnen doen, is verschillende inschrijvingsdagen organiseren, met telkens een maximum aantal inschrijvingen. Maar dan loop je wel het risico dat je 3 keer aanschuift, zonder zekerheid op een plaats. Het probleem is gewoon dat er te weinig betaalbare nederlandstalige cursussen zijn in het centrum van Brussel. Maar om dit op de Markten af te schuiven… Over het cash-probleem heb ik geen mening, misschien is een elektronisch betaalsysteem voor één dag te duur om aan te schaffen? Geen idee eigenlijk… Voor degenen die echt aan een cursus willen deelnemen: ik ben vorig jaar enkele dagen ná de inschrijvingsdag geweest en had nog plaats, net als mijn twee vriendinnen. Natuurlijk is dat niet het geval voor alle cursussen, maar wij hadden dus wel geluk bij de Total Body Workout. Gewoon proberen!