Ingezonden : Eendje

Wij ontvingen volgende prangende vraag van Wim Barbier :

Weet iemand wat het eendje heeft te betekenen? Het hangt aan het Saincteletteplein (Het Saincteletteplein (in de Brusselse volksmond hoor je ook wel eens ‘Sainteclette’) is de ruimte rondom de brug over het Zeekanaal van Brussel, tussen de Leopold II-laan en de Antwerpselaan en Boudewijnlaan (zoals sommige andere delen van de kleine ring van Brussel heeft ook het deel tussen het Saincteletteplein en het Rogierplein een verschillende naam voor de binnen- en buitenzijde zoals te lezen valt op: http://www.schweitzer-schuman-express.info/nl/heen/saincteletteplein.php).

Eendje - Wim Barbier

Heeft u ook een foto voor brusselblogt? Stuur die naar onze mailbox !

Share
 • Het eendje is de mascotte van KANart. KANart fleurt momenteel de kanaalzone op met op doek uitvergrote tekeningen van kunstenaars en andere creatievelingen, zoals Hanneke Paauwe, Pat Van Hemelrijck, Kloop Per W, enkele bewoners van het Klein Kasteeltje, een aantal kanaalfans, jonge buurtbewoners en zelfs een bruggenwachter.

  Met steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kan KANart een 24-tal tekeningen vergroten op doeken van 3m50 op 2m60. Nog tot eind oktober geven de doeken kanaalzone meer kleur en dit zowel op de muren van het kanaal als op de gevels van de huizen. Via http://www.kanart.be kan je de tekeningen ook gratis downloaden.

  Zie ook: http://www.brusselnieuws.be/site/rubrieken/1091053917/page.htm?&newsID=1157545273

 • “Kanfibi? is één Splashkanart die ontworpen is door KANart medewerkers en jongeren van de buurt, dit onder leiding van kunstenaar Daniel Geirnaert.
  “Kanfibi? is een lief monstertje dat zowel kan duiken, onder en op het water kan bewegen,
  op het vaste land gaat wandelen en zelf kan vliegen.
  Voor de KANart Expo ( 24-tal gekleurde tekeningen vergroot op doeken die de kanaalzone kleur geven) en de Synapse tentoonstelling zal onze Splashkanart “Kanfibi? triomferen boven de brug van de Sainctelettesquare.