Autoloze zondag

Vandaag vindt alweer de Autoloze Zondag plaats in het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest (zoals dat officieel heet). Een aarzelende, want gesluierde zon, maar geen regen, dat staat weer garant voor veel volk. Er zijn te veel activiteiten om op te noemen die samengaan met deze autoloze zondag (denk bvb. aan de Open Monumentendagen), zodat ieder wel iets vindt wat hem/haar past.

Autoloze Zondag

Nog enkele foto’s, o.m. van de braderij op de Vlaamsesteenweg, waar je zo net over de koppen kon lopen.

Share
 • prosper

  net terug van een toertje tijdens de laatste 2 uren van autoluw brussel. als regelmatige fietser blijft het na 5 jaar nog steeds kicken om gedurende één dag weg te dromen van een fietsvriendelijker brussel. nu maar hopen dat de duizenden andere deelnemers hetzelfde dachten en deze dag niet alleen als een jaarlijkse attractie beschouwen. om vijf voor zeven kregen lawaai en stank opnieuw vrij spel : veel automobolisten raasden door de schaarbeekse straten alsof ze net 10 uur in de file hadden vastgestaan. tot volgend jaar…

 • Viel me als Schaarbekenaar ook op : hier wonen nogal wat automobielverslaafden… De eerste ontwenningsverschijnselen traden net na 19u00 op: oef, het kon weer en dus werd er doelloos rondgereden : in een mum van tijd was het gehalte aan kleine stofdeeltjes weer op zijn vertrouwde peil en konden de automobielers weer rustig ademhalen….

 • Gisteren autoloze zondag, een verademing inderdaad! Wakker geworden met de vogeltjes, overal blije gezichten en een ander beeld van de stad. Een stad op mensenmaat. Nu er nog voor zorgen dat we elke dag autoloze zondag hebben in bepaalde wijken zoals rond de Grote Markt en St Géry….
  Greetz, joeri

 • Tommy1975

  Geweldig nieuws Joeri, maar zorg er aub voor dat de bewoners niet vergeten worden. Wij komen ook af en toe van de Ikea met een zelf te monteren keukenmeubel of van de colruyt met enkele 12×1.5 liter pakken Spa Blauw.
  Als dit een plan is om de bewoners voor hun deur te laten parkeren en de bezoekers in grote parkings te stoppen op wandelafstand van het centrum, dan is dat allemaal ok, zelfs voor die laatsten denk ik. Geen enkele bezoeker heeft nog de illusie dat hij vlak voor de Bonsoir Clara kan parkeren

  Maw, voorzien we niet eerst een paar grote parkings om pas daarna de parkeerplaatsen met tientallen te gelijk te schrappen.
  Men vergeet soms dat sommige mensen (ik bvb ben vertegenwoordiger) een auto nodig hebben om hun job te doen.

  Voor de rest is dit een goed initiatief, mocht iedereen zich aan de verkeersregels houden. Als voetganger was oversteken deze zondag allesbehalve evident. Maar een dag per week een beetje “Living on the Edge” moet kunnen veronderstel ik

 • Joeri

  Tja, normaal kan ik voor dit initiatief wel begrip opbrengen, maar men moet ook een beetje redelijk blijven. Wij kwamen net terug van vakantie, met een volgeladen auto en na een hele dag rijden. Als je dan om 18 uur aan de afrit van de ring wordt teruggestuurd met de melding dat er echt niemand doorgelaten mag worden voor 19 uur, dan wordt je humeur er niet echt beter op…

 • prosper

  wow, ofwel zijn jullie heel ver of heel lang met vakantie geweest om te missen dat het zondag autoloze zondag was in brussel…

 • tommy1975

  Euh Prosper, Joeri is niet alleen hoor. Ook ik heb pas dinsdag gezien dat het autoloze zondag ging worden, en dus ook mijn weekendplannen moeten bijsturen.

  Het communicatiebeleid van de stad Brussel is niet van de beste op dat vlak weet je. Pas van donderdag werd het electronisch aangekondigd (en die borden waren makkelik te missen). In mijn krant (HLN & DM) had ik er niks over gelezen (de BDW lees ik met vertraging)

  Ik heb niet echt een aankondiging in de bus gekregen of zo die mij verwittigde. En dat is altijd zo, men sluit hier soms (dit jaar al vier keer) gewoon de ganse straat af zonder verwittigen, ik kan dan in feite niet meer in mjn eigen garage rijden, als ik daarvoor naar de politie ga halen ze gewoon even hun schouders op “Wij weten ook van niks meneer”.

  Ik heb hier 2 maand geleden eens 5 ochtenden lang dranghekkens opzij moeten schuiven omdat ik niet uit mijn garage kon. Al een geluk dat ik geen boete kreeg.