0110: concert voor verdraagzaamheid

ArnoDit was een zondag met veel zon, een plonsje regen en veel ‘love in the air’: het 0110 concert aan het Paleizenplein. Begeleid door de redelijk fantastische Laatste Show Band onder leiding van Patrick Riguelle, passeerde een karavaan artiesten met telkens een streepje muziek en een oproep tot verdraagzaamheid, in een mengelmoes van Frans en Nederlands aan mekaar gepraat door Annabelle en Sam. Een pak grote namen op het podium, en een zeer grote pak mensen in het publiek (25.000 volgens de VRT).

Ik was er uiteraard ook weer om foto’s te trekken, maar helaas vanop afstand. Er was namelijk op een meter of 30 afstand van het podium een cordon vies kijkende oudere dames die niemand verder naar voor lieten gaan; de geest van het concert blijkbaar niet goed begrepen. Vlak voor het podium stond heel wat minder volk, heb ik me laten vertellen. Maar no hard feelings, op het einde heb ik heel wat close-ups kunnen nemen.

Alle commentaar op de optredens mag je hieronder laten. Hierbij alvast wat foto’s:
0110concert 169 0110concert 153 0110concert 126 Plastic Bertrand & Daan

Alle foto’s vindt u in het 0110 concert in Brussel album.

Share
 • Ik heb het wegens omstandigheden louter op tv gevolgd, Brussel had veruit het beste weer – in Gent en Antwerpen vielen er stort- en hagelbuien, zodanig zelfs dat de straalverbinding met Antwerpen even uitviel.
  Muzikaal waren de ongewone duo’s wel leuk, niet alleen in Brussel trouwens – Luc de Vos en vriendinnen zal ik niet licht vergeten 😉
  En o ja, dEUS roelt nog steeds, ook met assistentie van Tim Vanhaemel, Stef Kamil Carlens, Koen Wauters en Ludo Mariman…

 • Schitterend weer, geweldig initiatief, leuke sfeer, en een pak volk.
  Wat heb je nog meer nodig om 0110 geslaagd te noemen?

 • Serdar

  Dank aan alle mensen die dit hebben verwezenlijkt . Een minpunt vond ik dat Dhr Touzani het nodig vond om een oproep te doen aan Turkije om de zogezegde genocide te erkennen .

 • jochen

  De regenboog boven het podium in Brussel was toch spectaculair en symbolisch!

 • Serdar, wat is daarmee verkeerd ? Kijk is naar alle negationisten op de “democratische” lijsten in Brussel… Daar moet nog serieuze vooruitgang gebeuren.

  Ik was in Antwerpen, het was een erg leuke sfeer, ik was enkel voor dEUS geweest, gekleed met een vuilniszak van de “Stad” Mortsel omdat het zo sterk aan het gieten was !

 • de foto’s van fotocollectief Wannabes van allevièr de 0110-concerten vind je op wannabes.be.

 • Heerlijk verfrissend vond ik dat het sloganeske beperkt werd gehouden. Wij wisten wat wij daar deden. Dat was genoeg.

  Volgend jaar weer.

 • Geen seconde spijt gehad dat we naar Brussel gekomen zijn. Veel volk maar niet té druk en een leuke sfeer.

  Ook ik heb enkele fotootjes op Flickr gegooid.
  http://www.flickr.com/groups/0110brussel/

 • Greta

  Zal 0110 nooit meer vergeten! Bij het wegrijden uit Brussel werd ik aan de Ninoofse Poort overvallen in mijn auto: ruit uitgeslagen en handtas gestolen!
  Ik blijf verdraagzaam…