Meer polies op de metro

Volgens “den Echo” krijgt de Brusselse metro een slecht rapport van Franse Presence Mystery Shopping. Wat er gemeten werd was het onthaal, verspreide informatie, veiligheid en netheid.

Het onthaal kreeg een positieve beoordeling. De verspreiding van informatie was dan al weer heel wat minder en in 93% van de bezoeken werd er niet één politie-agent bespeurd. Qua netheid laten we nog wat steken vallen, maar ook en vooral de staat van de metro-toestellen wordt bekritiseerd. Als ik me niet vergis zijn de nieuwe toestellen in de maak (kan iemand dit bevestigen?), dus blijkt er vooralsnog een tekort aan veiligheid (meer blauw in de tunnels?). Want aan de netheid zal U wel zelf moeten meewerken !!!

UPDATE: Begin volgend jaar worden nieuwe metrostellen van het type “BOA” in gebruik genomen!
Bedankt, Bregt!

Share
 • Bregt

  Begin volgend jaar worden nieuwe metrostellen van het type “BOA” in gebruik genomen! Grote nieuwigheid van de BOA’s is dat er geen scheidingen tussen de verschillende treinstellen meer zijn en de reiziger kan zich gemakkelijk van het ene naar het andere rijstel kan begeven. Hierdoor hebben deze stellen ook een hogere capaciteit. Zie ook dit bericht op brusselnieuws: http://www.brusselsnieuws.be/site/rubrieken/1091053972/page.htm?&newsID=1160068423

 • zwans

  Wat de politie betreft; ik neem regelmatig de Brusselse metro (zowel overdag als ‘s avonds) en denk niet dat er veel problemen zijn. Ik zie dus ook in waarom er meer politie zou moeten zijn. Nogal straf dat ze de metro (en dan vooral het aspect veiligheid) onder andere beoordelen op de aanwezigheid van politie-agenten. Je gaat toch ook de brandveiligheid van een gebouw beoordelen op de aanwezigheid van brandweerlui of de gezondheidstoestand van een populatie meten aan de hand van het aantal huisartsen?
  Ik vind de Brusselse metro prima, dankzij inspanningen van MIVB en politie (camerabewaking, stewards,…) ook qua veiligheid. Op het vlak van dienstverlening is een denkoefening voor nachtelijke metroritten te overwegen. Ook kan de capaciteit tijdens de piekuren zeker beter (echt té vol), wij verwelkomen dus graag de boa’s in 2007.

 • oeps, een woordje vergeten, ik bedoelde uiteraard; “Je gaat toch ook de brandveiligheid van een gebouw niet beoordelen op…”

 • ik heb de indruk dat u het woordje ‘niet’ wel meer vergeet 😉

 • @ Frank: inderdaad, hehe; “ik zie dus ook niet in waarom…”

  pfff… 🙂

 • Normaal zou het station De Brouckère als piloot moeten dienen ergens volgend jaar voor die “nieuwe” signalisatie.