• Telenet is ook niet alles, maar toch: eindelijk!

 • tommy1975

  Nu nog Coditel en er komt eindelijk echte concurrentie!

 • Tom

  Oh nee, ze gaan hier nu toch geen JimTV gaan uitzenden dan hoop ik?

 • Eindelijk misschien volwaardige digitale televisie en meer nederlandstalige zenders…

  Net vandaag heb ik trouwens mijn Chello abonnement opgezegd, mijn werkgever betaalt mijn ADSL bij “den andere” 🙁

 • meer straks op fmbrussel. dank@Mike voor de info.

 • redji_p

  Ik ben benieuwd welke buurten telenet dan gaat bestrijken,
  als het enkel maar de oud upc’ers gaat zijn, is dat een spijtige zaak voor de mensen die in het centrum wonen.
  Heeft iemand hier al meer nieuws over?

 • Peter

  En Telenet zou zelf ook wel eens verkocht kunnen worden volgens De standaard :
  http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelid=GSF15AJ41

 • Peter

  @ redji_p

  telenet koopt enkel UPC, dus is het duidelijk dat het enkel over UPC grondgebied gaat.

 • Peter

  Als ik deze snelheidvergelijking bekijk : Chello Telenet

  http://www.anigraphics.be/~adslbox/speedtest/db_provider3.php

  dan kan die overname voor mij niet snel genoeg gaan.

  bovendien stel ik me ook vragen bij de campagnes die Chello (UPC) voert.
  http://img218.imageshack.us/img218/1310/be468december06nlku3.jpg

  Zowel uit bovenstaande vergelijkingen en uit eigen ervaringen, kan ik alleen maar besluiten dat het hier om bedrieglijke reclame gaat, want de aanbieding komt helemaal niet overeen met de realiteit.

 • Peter, die snelheidsvergelijking moet je met een flinke korrel zout nemen. Ik heb UPC Chello, en ik haal op de meeste snelheidstests (en natuurlijk ook bij het ‘echte’ werk) 500 tot 1000 kB/s; dat komt overeen met 4000 tot 8000 Kbps. Prima dus.

 • Peter

  Dan heb je geluk want bij mij (en bij de 2082 testers) ligt het dus 4 tot 8 keer lager dan bij jou.
  UPC kent dit probleem, en nadat ze eerst mij probeerden te overtuigen, dat het probleem wel bij mijn apparatuur zou liggen stuurden ze enkele techniekers. 1 per keer natuurlijk, maar als de eerste het niet vond, kwam de volgende enz. En de volgende gaf dan kritiek op het aansluitwerk van de vorige…
  Uiteindelijk kwamen ze tot besluit dat ik een nieuwe aansluiting moest krijgen want het signaal was te zwak (wat trouwens ook merkbaar is aan het TVsignaal). Die aansluiting kwam er met de legendarische schade aan voorgevel, binnenplaasterwerk en verfwerk. En het resultaat is nihil. Zelfde lage snelheid, zelfde ruisbeeld.
  En volgens UPC is daarmee alles opgelost.
  Voor mij wordt het dus wachten op Telenet (daar bestaan ook indianenverhalen over, ik weet het) en als dat geen soelaas brengt wordt het TV Vlaanderen en ADSL.

 • mucteba

  zijn julie benieuw welke kanaalen in brussel gaan kom als telenet
  hier in brussel komt

 • Ha Tommy, en jij wist een maand eerder nog dat Telenet op korte termijn nooit naar Brussel zou komen. Je ziet, het kan verkeren.

  Een technieker van Telenet wist me te vertellen dat het netwerk van Chello volgens hem technisch hoogwaardiger is dan dat van Telenet. De Brusselse kabelmaatschappijen hebben naar verluidt recent zwaar geïnvesteerd.

  Maar ik sluit me aan bij Mucteba’s vraag. Zal dit gevolgen hebben voor het aanbod? En voor de service?

 • peter V

  Vanaf 26 mei veranderen 8 zenders van frequentie op de UPC kabel.
  http://www.upc.be/nieuwefrequenties
  In vlaanderen was dit bij telenet de voorbode van digitale TV. Zenders moesten ruimte maken voor het digitale signaal. Sommige ervan verdwenen uiteindelijk ook achter de decorder, zodat je zonder bijbetaling kanalen verloor.

 • Pingback: Telenet in Brussel II at BrusselBlogt()

 • JVdA

  Laat bericht over Telenet.
  Ik denk dat er nogal wat mensen zijn overgeschakeld op Telenet sinds dit ook in brussel mogelijk is. Zeker als je ifv all-in-one (internet/televisie/telefonie) slechts de keuze hebt tussen Telenet en Belgacom ,-)))
  Ik woon in Jette en heb ontzettend veel problemen met mijn internetverbinding, zowel wifi als LAN. Herkent zich iemand in die problemen, of is het slechts in Jette problematisch? Herkent zich iemand in dit probleem?